
Vikle en snor om ørretene og pakk dem inn med urter og hjemmelaget chilisalt. Urter er en god smakstilsetning, men fungerer også som beskyttelse for fisken.
Legg dem på en grillpanne eller -plate over grillristen så smaken bevares og ikke forsvinner ned mellom grillrillene.
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skalldyr
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Chilisalt:
- 200 g salt
- 3 røde chilier
Ørret i urter:
- 2-4 ørret
- chilisalt og pepper
- 1 sitron
- Mange friske urter (vi har brukt hagesyre, dill og oregano)
- Kjøkkenhyssing
-
SLIK GJØR DU
-
1Chilisalt: Skjær chilien i små terninger.
-
2Legg chiliterninger og salt på en bakeplate og tørk i 1 ½ time på 80-100° C. Det ferdige saltet må oppbevares tørt.
-
3Ørret i urter: Rens ørretene godt. Kontroller at alle blodrester og lignende er fjernet.
-
4Krydre ørretene innvendig med chilisalt og pepper. Fyll dem med halve sitronskiver og litt urter.
-
5Knytt kjøkkenhyssing rundt halsen på ørreten. Pakk godt med urter rundt ørretene og surr dem fast med hyssingen.
-
6Grill ørretene i fem minutter på hver side. La dem trekke i fem minutter før du tar av urtene og trekker skinnet forsiktig til side.
-
7Tips:
-
8Hvis du har andre urter på kjøkkenet, kan du lage urtesalt med disse på samme måte.