- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 200 g salt
- 3 røde chilier
- 2-4 ørret
- chilisalt og pepper
- 1 sitron
- Mange friske urter (vi har brukt hagesyre, dill og oregano)
- Kjøkkenhyssing
-
SLIK GJØR DU
-
1Chilisalt: Skjær chilien i små terninger.
-
2Legg chiliterninger og salt på en bakeplate og tørk i 1 ½ time på 80-100° C. Det ferdige saltet må oppbevares tørt.
-
3Ørret i urter: Rens ørretene godt. Kontroller at alle blodrester og lignende er fjernet.
-
4Krydre ørretene innvendig med chilisalt og pepper. Fyll dem med halve sitronskiver og litt urter.
-
5Knytt kjøkkenhyssing rundt halsen på ørreten. Pakk godt med urter rundt ørretene og surr dem fast med hyssingen.
-
6Grill ørretene i fem minutter på hver side. La dem trekke i fem minutter før du tar av urtene og trekker skinnet forsiktig til side.
-
7Tips:
-
8Hvis du har andre urter på kjøkkenet, kan du lage urtesalt med disse på samme måte.