- Kalv
Ingredienser
- 2 kg kalveskank (skåret i skiver til ossobuco)
- 2 dl mel
- 2 ss olivenolje
- 50 g smør
- 1 ss tomatpuré
- 2-3 ss mel
- 1 flaske tørr hvitvin (75 cl)
- ½ l grønnsaksbuljong
- 250 g gulrøtter
- 250 g sellerirot
- 250 g pastinakk
- 10 sjalottløk
- 4 fedd hvitløk
- 6 laurbærblader
- 6-8 kvister timian
- 15 sorte pepperkorn
- Salt og nykvernet sort pepper
- 1 økologisk sitron
- 3 fedd hvitløk
- ¼ bunt bladpersille
-
SLIK GJØR DU
-
1Vend kjøttet i melet, og brun det i olje og smør i gryten. Ta kjøttet opp, og legg det til side.
-
2Ha tomatpuré og mel i det gjenværende fettet i gryten, og brun det i ca. 2 minutter.
-
3Tilsett hvitvin, og la det bli godt gjennomkokt, til sausen jevner seg og er glatt og blank.
-
4Tilsett buljong, og la den koke opp. Smak til med salt og pepper. Legg kjøttet tilbake i gryten.
-
5Skjær rotgrønnsaker og løk i store biter, og legg bitene i gryten sammen med hvitløk, laurbærblader, timian og pepperkorn. La alt småkoke sammen i ca. 2 timer, til kjøttet faller fra benet.
-
6Lag imens gremolataen: Skrell sitronen, og fjern alt det hvite fra skallet.
-
7Skjær skallet i fine strimler eller riv den på et rivjern. Skjær eller hakk hvitløk og persille fint, og bland det sammen med sitronskallet.
-
8Server ossobucoen med gremolataen og eventuelt potetmos eller ris.