Ossobuco

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Ossobuco
En klassisk italiensk lokal rett, som stammer fra områdene Piemonte og Lombardia i nord-Italia. Navnet ossobuco henviser til hulrommet midt i benet, hvor margen sitter. Margen er en viktig forutsetning for at ossobucoen skal få riktig smak.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kalv
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 kg kalveskank (skåret i skiver til ossobuco)
  • 2 dl mel
  • 2 ss olivenolje
  • 50 g smør
  • 1 ss tomatpuré
  • 2-3 ss mel
  • 1 flaske tørr hvitvin (75 cl)
  • ½ l grønnsaksbuljong
  • 250 g gulrøtter
  • 250 g sellerirot
  • 250 g pastinakk
  • 10 sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 6 laurbærblader
  • 6-8 kvister timian
  • 15 sorte pepperkorn
  • Salt og nykvernet sort pepper
Gremolata (strø over retten ved servering):
  • 1 økologisk sitron
  • 3 fedd hvitløk
  • ¼ bunt bladpersille
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Vend kjøttet i melet, og brun det i olje og smør i gryten. Ta kjøttet opp, og legg det til side.
  • 2
    Ha tomatpuré og mel i det gjenværende fettet i gryten, og brun det i ca. 2 minutter.
  • 3
    Tilsett hvitvin, og la det bli godt gjennomkokt, til sausen jevner seg og er glatt og blank.
  • 4
    Tilsett buljong, og la den koke opp. Smak til med salt og pepper. Legg kjøttet tilbake i gryten.
  • 5
    Skjær rotgrønnsaker og løk i store biter, og legg bitene i gryten sammen med hvitløk, laurbærblader, timian og pepperkorn. La alt småkoke sammen i ca. 2 timer, til kjøttet faller fra benet.
  • 6
    Lag imens gremolataen: Skrell sitronen, og fjern alt det hvite fra skallet.
  • 7
    Skjær skallet i fine strimler eller riv den på et rivjern. Skjær eller hakk hvitløk og persille fint, og bland det sammen med sitronskallet.
  • 8
    Server ossobucoen med gremolataen og eventuelt potetmos eller ris.