Osteboller

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Osteboller
Brødformen vår er perfekt til disse smakfulle ostebollene, og de er laget med herlig hvitløkssmør som løfter smaken til nye høyder!
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

BRIOCHEDEIG
  • 160 g melk
  • 20 g sukker
  • 15 g gjær
  • 1 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 350 g hvetemel
  • 65 g smør, mykt
  • 150 g gouda (eller revet mozzarella)
HVITLØKSSMØR
  • 60 g smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 håndfuller basilikum
  • flaksalt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    DAG 1:
  • 2
    FORBERED: Husk å ta smøret ut i god tid, så det blir mykt før bruk.
  • 3
    BRIOCHEDEIG: Start med å varme opp melken og ha den i en bolle. Tilsett gjær og sukker, og rør til det er oppløst. Tilsett salt, egg og mel, og rør i ca. 10 min til deigen er jevn, homogen og slipper kantene av skålen. Tilsett deretter smør i terninger litt etter litt. Deigen må trekke til seg smøret før du tilsetter mer. Ha deigen i kjøkkenmaskinen i ca. 5 min etter at alt smøret er tatt opp og den er fin og jevn. Ha film over skålen, og la den heve i 20 min ved stuetemperatur, og sett den til kjøling over natten.
  • 4
    DAG 2:
  • 5
    FORMING: Start med å rive osten på et rivjern, og sett til side. Ta deigen ut fra kjøleskapet, og la den stå i 10–15 min før du fortsetter. Del deigen i 8 eller 12 like store stykker og rull hver enkelt til boller. Rull deretter hver bolle til en flat sirkel, og fordel ost i midten. Samle de fire endene på midten, og trykk deretter sammen kantene. Deretter tar du de fire nye endene og samler dem på midten, slik at fyllet er forseglet. Vend bollen rundt, og trill den forsiktig så den blir rund. Fordel de fylte briochebollene i brødformen. La dem heve med lokk på i 45 min til dobbel størrelse. Sett ovnen på 210 grader med over-/undervarme, og sett en rist i midten av ovnen.
  • 6
    BAKING: Pensle bollene med egg, og sett på lokk. Bak dem 15 min med lokk, og skru deretter ovnen ned til 180 grader, og bak videre uten lokk i ca. 20 min til de er fine og gylne.
  • 7
    HVITLØKSSMØR: Forbered hvitløkssmøret mens bollene baker. Smelt smør og fintrevet hvitløk i en gryte, og la det småkoke to minutter før du tar det av varmen og tilsetter finhakket basilikum.
  • 8
    SERVERING: Så snart bollene dine er ute av ovnen, pensler du dem med hvitløkssmør. Nyt dem varme. Bollene er best varme, ellers vil osten sette seg. Du kan varme dem i ovnen dagen etter.
 
TIPS:
Vi anbefaler å lage deigen dagen før og la den kaldheve. Men vil du lage den samme dag, kan du i stedet bruke 20 g gjær og la deigen heve på et lunt sted i 1–1,5 time
 
 
Le Creuset