Ostefondue med urter

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Ostefondue med urter
Kaller alle osteelskere! Hvis du liker ost, vil du definitivt elske oppskriften på denne deilige, syndige ostefonduen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ost
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 fedd hvitløk
  • 3 dl tørr hvitvin
  • 400 g revet comté-ost
  • 400 g revet gruyèreost
  • 2 ss maisenna
  • 1 ss finhakket estragon
  • 1 ss finhakket persille
  • 1 ss finhakket purreløk
  • 1 ss finhakket kjørvel
  • Brød i terninger
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Plasser fonduegryten på kokeplaten og varm den langsomt opp.
  • 2
    Gni hvitløk i fonduegryten og ha i hvitvinen.
  • 3
    Kok det opp og la det boble et par minutter for å ta toppen av alkoholen.
  • 4
    Ha i revet gruyère- og comté-ost i en skål og vend i maisenna. Ha osten i den varme vinen i et par omganger mens det røres i gryten. Ostesausen skal ikke koke.
  • 5
    Når sausen er ensartet og glatt i konsistensen, rører du i finhakkede urter.
  • 6
    Deretter tennes brennpastaen i fondueholderen, og gryten plasseres oppå.
  • 7
    Dypp terningene av brød og server ev. en grønn salat til retten.
  • 8
    Tips:
  • 9
    Server også rå blomkål, brokkoli og gulrøtter i mindre stykker til å dyppe i fonduen.