- Ost
Ingredienser
- 2 fedd hvitløk
- 3 dl tørr hvitvin
- 400 g revet comté-ost
- 400 g revet gruyèreost
- 2 ss maisenna
- 1 ss finhakket estragon
- 1 ss finhakket persille
- 1 ss finhakket purreløk
- 1 ss finhakket kjørvel
- Brød i terninger
-
SLIK GJØR DU
-
1Plasser fonduegryten på kokeplaten og varm den langsomt opp.
-
2Gni hvitløk i fonduegryten og ha i hvitvinen.
-
3Kok det opp og la det boble et par minutter for å ta toppen av alkoholen.
-
4Ha i revet gruyère- og comté-ost i en skål og vend i maisenna. Ha osten i den varme vinen i et par omganger mens det røres i gryten. Ostesausen skal ikke koke.
-
5Når sausen er ensartet og glatt i konsistensen, rører du i finhakkede urter.
-
6Deretter tennes brennpastaen i fondueholderen, og gryten plasseres oppå.
-
7Dypp terningene av brød og server ev. en grønn salat til retten.
-
8Tips:
-
9Server også rå blomkål, brokkoli og gulrøtter i mindre stykker til å dyppe i fonduen.