- Grønnsaker
Ingredienser
- En liten bunt mynte og/eller persille, finhakket
- 6 spiseskjeer fyldig gresk yoghurt eller en yoghurt du selv velger
- Et dryss av god olivenolje
- Olivenolje
- 1 stor blomkål (omtrent 800 g), bukettene separert og stilkene tynt skåret
- 50 ml hvitvinseddik
- En god klype safranstrimler (eller ½ teskje malt gurkemeie)
- 50 g smør eller vegansk smør, i terninger
- En liten bunt persille og/eller koriander, grovhakket
- 4 flatbrød
- En god klype sumak eller tyrkiske chiliflak
- 150 g pinjekjerner, ristet
-
SLIK GJØR DU
-
1Ovnstemperatur: 220 °C / 200 °C vifte / gassmerke 7.
-
2Sett på forvarme: 220 °C / 200 °C vifte / gassmerke 7.
-
3Bland mynte og/eller persille og yoghurt i en liten bolle. Smak til med salt og pepper, rør inn en skvett olivenolje, sett til side.
-
4Varm opp en 26 cm Le Creuset Square Grillit® over middels varme, tilsett en god slurk olivenolje før du legger i ett lag med blomkål (du må kanskje koke dette i flere porsjoner).
-
5Når blomkålen er brunet på begge sider (dette tar omtrent 10 minutter), tar du alt tilbake i pannen og ovnsbaker i omtrent 10 minutter til stilkene er myke og bukettene sprø.
-
6Ta Grillit® ut av ovnen med ovnsvott eller grillvott før du setter det tilbake på platen over middels varme, tilsetter eddik og safran eller gurkemeie og koker eddiken ut i omtrent 2 minutter.
-
7Trekk av varmen, tilsett smør, velt blomkålen inn for å få en fyldig og blank saus, før du rører inn det meste du har av persille og/eller koriander.
-
8Øs yoghurten ut i en lav serveringsskål og bruk skjeens bakside til å røre rundt i bunnen før du hvelver inn den smøraktige blomkålen.
-
9Dander med det du har igjen av persille, pinjekjerner og litt sumac, og server med flatbrød.