Ovnsbakt lammelår

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Ovnsbakt lammelår
Le Creusets Signature oval gryte i støpejern er kjent for sin gode varmebevaring, og passer perfekt til matlaging og servering av dette tradisjonelle ovnsbakte lammet.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 kg lammelår
  • 100 g myknet smør
  • 8 hvitløksfedd, hakket
  • 20 g rosmarin, plukket og hakket
  • Saften og det ytre skallet fra 1 sitron
  • 25 ml olivenolje
  • 100 g myknet smør
  • Salt
  • Pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett på forvarme, 200 °C / 190 °C varmluft.
  • 2
    Fjern lammet fra emballasjen og tørrklapp over med kjøkkenrull. Legg deigen i en Le Creuset Signature oval gryte (29 cm). Sett til side i en time til du får romtemperatur.
  • 3
    Med en skarp kniv skjærer du hull i svoren, omtrent 1 til 1,5 cm dypt. På den måten trekker marinaden inn i lammet.
  • 4
    Legg det myke smøret på en skål med hvitløk, rosmarin, sitronsaft og det ytre sitronskallet, olivenolje, salt og pepper, og rør godt sammen. Pensles ut over hele lammet.
  • 5
    Sett lammet inn ovnen og stek i enda 1 time. Etter 1 time fjerner du lokket og lar kjøttet brune seg i 30 minutter.
  • 6
    Når lammet er ferdigstekt, tar du det ut og lar det hvile i 10–15 minutter.
  • 7
    Skjær opp kjøttet og server med det du velger på siden.