- Kjøtt
Ingredienser
- 2 kg lammelår
- 100 g myknet smør
- 8 hvitløksfedd, hakket
- 20 g rosmarin, plukket og hakket
- Saften og det ytre skallet fra 1 sitron
- 25 ml olivenolje
- 100 g myknet smør
- Salt
- Pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett på forvarme, 200 °C / 190 °C varmluft.
-
2Fjern lammet fra emballasjen og tørrklapp over med kjøkkenrull. Legg deigen i en Le Creuset Signature oval gryte (29 cm). Sett til side i en time til du får romtemperatur.
-
3Med en skarp kniv skjærer du hull i svoren, omtrent 1 til 1,5 cm dypt. På den måten trekker marinaden inn i lammet.
-
4Legg det myke smøret på en skål med hvitløk, rosmarin, sitronsaft og det ytre sitronskallet, olivenolje, salt og pepper, og rør godt sammen. Pensles ut over hele lammet.
-
5Sett lammet inn ovnen og stek i enda 1 time. Etter 1 time fjerner du lokket og lar kjøttet brune seg i 30 minutter.
-
6Når lammet er ferdigstekt, tar du det ut og lar det hvile i 10–15 minutter.
-
7Skjær opp kjøttet og server med det du velger på siden.