- Grønnsaker
Ingredienser
- 8 poteter (velg gjerne en fast type)
- 5 ss smeltet smør eller olivenolje
- 4 ts røkt paprika
- 2 ss fersk timian
- 2 ss fersk rosmarin
- 2 ss fersk persille
- 2 ts røkt havsalt
- 200 g bacon i terninger
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 210 °C
-
2Skjær et tynt lag av potetene på langs, dette gir en stabilt bunn når de skal skjæres i «hasselbachskiver».
-
3Plasser poteten med den flate siden ned og snitt deretter poteten med ½ cm mellomrom med en skarp kniv, uten å skjære helt gjennom (skjær ca. 3/4 gjennom). Gjenta med resten av potetene.
-
4Finhakke alle urtene og hell dem i en bolle sammen med olje og krydder.
-
5Pensle potetene med urteblandingen, dryss røkt havsalt over og sett dem tett sammen i stekepannen. Stek potetene i ovnen i 50 minutter, topp med baconterninger og stek videre i 10 minutter til.
-
6Kokkens notater:
-
7Denne passer godt sammen med dampet brokkoli og en frisk grønn salat dryppet med olje og sitron.