- Grønnsaker
Ingredienser
- 1,5 kg tomater, f.eks. plomme- og cherrytomater
- 2,5 dl olivenolie, plus ekstra til glassene
- Feddene fra en hel hvitløk
- 1 ts havsalt
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm ovnen til 120 °C (vanlig ovn)
-
2Gi alle hvitløksfeddene et trykk med baksiden av en tallerken, så de sprekker. Ha dem i en Le Creuset buffetgryte (30 cm) sammen med tomater, olivenolje og salt. Bak dem i ovnen i 1 time og 30 minutter (uten lokk).
-
3Fordel tomater, hvitløk og saft i Norgesglass, og hell i olivenolje til det dekker innholdet. Lukk med et lufttett lokk, og oppbevar i kjøleskapet. De kan holde seg i en måneds tid.
-
4Server f.eks. i varme salater, bruk oljen i dressinger eller ha dem på brød med mozzarella eller ricotta.