Ovnsbakte tomater i olje

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Ovnsbakte tomater i olje
Få maksimalt ut av sommerens friske og smakfulle tomater med denne oppskriften. Bruk f.eks. tomatene i salater, i pastaretter eller på brødet med ost.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1,5 kg tomater, f.eks. plomme- og cherrytomater
  • 2,5 dl olivenolie, plus ekstra til glassene
  • Feddene fra en hel hvitløk
  • 1 ts havsalt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm ovnen til 120 °C (vanlig ovn)
  • 2
    Gi alle hvitløksfeddene et trykk med baksiden av en tallerken, så de sprekker. Ha dem i en Le Creuset buffetgryte (30 cm) sammen med tomater, olivenolje og salt. Bak dem i ovnen i 1 time og 30 minutter (uten lokk).
  • 3
    Fordel tomater, hvitløk og saft i Norgesglass, og hell i olivenolje til det dekker innholdet. Lukk med et lufttett lokk, og oppbevar i kjøleskapet. De kan holde seg i en måneds tid.
  • 4
    Server f.eks. i varme salater, bruk oljen i dressinger eller ha dem på brød med mozzarella eller ricotta.