- Fjærkre
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 500 g malt svinekjøtt
- 100 g tørkede tranebær
- 50 g pistasjnøtter
- ½ løk, hakket
- 1 fedd hvitløk, presset
- 1 egg
- 25 ml smeltet smør Salt og pepper
- 2 løk skåret i 4 båter hver, som skal stekes sammen med kyllingen
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 190 °C.
-
2Ha svinekjøttet i en skål og tilsett tranebær, pistasjnøtter, hakket løk, hvitløk, egg og smeltet smør. Krydre med salt og pepper og bland det hele godt sammen.
-
3Fyll kyllingen med blandingen. Sørg for at kjøttet er helt dekket av skinnet og gni kyllingen utvendig med salt og pepper.
-
4Skyv de små vingene inn under kroppen på kyllingen og bind lårkubbene sammen med en snor.
-
5Legg kyllingen i en dyp bakeplate og plasser løkbåtene rundt kyllingen. Lag kjøttboller av resten av fyllet og plasser bollene rundt kyllingen.
-
6Drypp litt olivenolje over retten og sett deretter bakeplaten i den varme ovnen. Stek i 1 – 1 ½ time eller til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt.
-
7Server kyllingen med den stekte løken og kjøttbollene.
-
8Tips:
-
9Bakeplaten er ideelt til tilberedning av alle typer stek i ovn. Bakebrettet er også særdeles velegnet til kake- og brødbaking.