Husk: bruk alltid grytekluter når du håndterer noe varmt.
Vi anbefaler at du bruker Le Creuset silikonredskaper eller redskaper i tre eller varmebestandig plast. Metallredskaper kan også brukes, men vær forsiktig. Ikke bruk kraft eller skrap dem over non-stick-overflaten. Unngå å slå metallredskaper mot kanten av produkter med non-stick belegg for å unngå skade. IKKE bruk håndholdte elektriske eller batteridrevne visper eller blendere, kniver eller skarpe redskaper og tilbehør på non-stick belegg. Det kan skade overflaten.
Bruk produktet på den kokeplaten som er mest mulig lik størrelsen. Da tilberedes maten jevnt, og det begrenser risikoen for å skade håndtak og sider. Dette er spesielt viktig på induksjonsplater: Bruker du en plate med feil størrelse, er det en risiko for at komfyren ikke "gjenkjenner" produktet.
Tilberedning på middels eller lav varme gir best resultat – også ved steking. La produktet varmes opp gradvis for at maten skal bli jevnt tilberedt og få den beste smaken. Hvis du må bruke høyere temperaturer bør du senke innstillingen så snart du har fått den temperaturen du trenger.
For å lage mat uten fett varmer du opp gryten på middels varme i omtrent 2 minutter. Deretter kan du ha i maten.
Hold alltid et øye med pannen eller gryten din. En tørr non-stick overflate må ikke overopphetes. Det kan forårsake skade.
Ved matlaging på induksjonskomfyr bør du unngå å bruke "boost"-funksjonen, da den kun skal brukes til rask oppvarming av store mengder vann.
Hvis du bruker salt, ikke strø det direkte på en overflate av rustfritt stål. For å unngå skade tilsetter du det til varm væske eller mat.
For best resultat, plasser produktet på en plate eller rist.
Plasser aldri produktet direkte på bunnen i ovnen. Det kan øke temperaturen og føre til en raskere, ukontrollert kokeprosess som kan forårsake skade.
Når produktet brukes under grillfunksjonen i ovnen, må du alltid sørge for at avstanden er minst 5 cm mellom varmekilden og toppen av produktet.