- Frukt
Ingredienser
- 250 g hvetemel
- 2 ss sukker
- 75 g smør
- 50 g mandelmel
- 1 egg
- 1–2 ss kaldt vann
- 50 g smør, samt litt til formen
- 50 g sukker
- 50 g mandelmel
- 1 egg
- 500 g blandede friske bær, f.eks. jordbær, bjørnebær, bringebær, blåbær, rips og solbær
-
SLIK GJØR DU
-
1Rør mel, sukker, smør og mandelmel sammen i en kjøkkenmaskin, eller med en håndmikser med deigkrok.
-
2Tilsett egg og kaldt vann for å samle deigen. Sett deigen i kjøleskap i 1 time.
-
3Sett ovnen på 200 °C.
-
4Rull deigen ut på et melete bord og legg den i en smurt paiform i stentøy (28 cm). Brett aluminiumsfolie rundt kantene av paibunnen for å holde kantene oppreist under forstekingen.
-
5Stek bunnen i 10–15 minutter, til den er gyllen. Avkjøl paibunnen litt i formen på rist.
-
6Skru ovnen ned på 180 °C.
-
7Imens lager du paifyllet. Rør smør, sukker og mandelmel sammen med egget til en tykk krem, og smør kremen på paibunnen. Fordel bærene over kremen.
-
8Stek paien i 10 minutter, og la den kjøle seg ned i formen på en rist.
-
9Tips:
-
10Paien kan også serveres med kald, pisket kremfløte, eller en god vaniljeis.