- Frukt
- Ost
Ingredienser
- 250 g butterdeig i en tynn firkant på ca. 28 x 28 cm
- 250 g Heirloom-babytomater, delt i to
- 100 g fetaost, pisket
- Skallet fra 1 sitron
- En håndfull hakket gressløk
- Melk til pensling
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen: 210 °C / varmluft: 190°C / gass 7
-
2Legg butterdeigen i bunnen av din 26 cm non-stick ovnspanne. Deig-firkanten skal være litt for stor slik at kantene kan brettes inn.
-
3Bland sitronskallet i den piskede fetaosten. Dekk deigbunnen med fetablandingen og fordel tomatene over fetaen. Pensle deretter kantene på paideigen med melk. Brett inn deigkantene og pensle igjen med melk.
-
4Sett paien i den varme ovnen og la den stå i 20-30 minutter til deigen er gyllenbrun. Ta ut paien og la den hvile noen minutter før du løfter den ut av formen. Pynt med gressløk.
-
5Ta paien ut av ovnspannen når den er avkjølt og legg den på et serveringsbrett. Topp med noen dråper olivenolje, havsalt og sort pepper.