Pai med tomater og fetaost

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Pai med tomater og fetaost
Denne herlige paien med 6 ingredienser er perfekt til en lett lunsj eller middag, og den er klar på under 30 minutter.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
  • Ost
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 250 g butterdeig i en tynn firkant på ca. 28 x 28 cm
  • 250 g Heirloom-babytomater, delt i to
  • 100 g fetaost, pisket
  • Skallet fra 1 sitron
  • En håndfull hakket gressløk
  • Melk til pensling
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen: 210 °C / varmluft: 190°C / gass 7
  • 2
    Legg butterdeigen i bunnen av din 26 cm non-stick ovnspanne. Deig-firkanten skal være litt for stor slik at kantene kan brettes inn.
  • 3
    Bland sitronskallet i den piskede fetaosten. Dekk deigbunnen med fetablandingen og fordel tomatene over fetaen. Pensle deretter kantene på paideigen med melk. Brett inn deigkantene og pensle igjen med melk.
  • 4
    Sett paien i den varme ovnen og la den stå i 20-30 minutter til deigen er gyllenbrun. Ta ut paien og la den hvile noen minutter før du løfter den ut av formen. Pynt med gressløk.
  • 5
    Ta paien ut av ovnspannen når den er avkjølt og legg den på et serveringsbrett. Topp med noen dråper olivenolje, havsalt og sort pepper.