- Melkeprodukter
Ingredienser
- 10 g frisk timian, hakket
- 5 g rosmarin, hakket
- Det ytre skallet fra 1 sitron
- 150 g brødrasp/panko
- 100 g mel
- 300 g bocconcini i kuler
- 2 store egg fra frittgående høner, pisket lett
- 2 ss (30 ml) melk
- 2 kopper vegetabilsk olje, til steking
- Smak til med salt og nykvernet svart pepper
- 20 g basilikum, stilker fjernet og grovhakket
- 1 hvitløksfedd, hakket
- 30–50 g raspet parmesan
- 2 ss (30 ml) eddik (prosecco) eller hvitvinseddik
- 4 ss (60 ml) olivenolje
- Smak til med salt og nykvernet svart pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Tilsett hakkede urter og det ytre skallet fra 1 sitron til brødrasp/panko og bland sammen. Sett melet, melken og lett pisket egg (våt blanding) og urtetilsatt brødrasp/panko i 3 separate skåler. Sil av osten og klapp til den er tørr. Rull i mel, så i egg og videre i brødrasp/panko, så i egg igjen og brødrasp/panko igjen. Dette blir til en dobbelt så stor skorpe som gjør at osten ikke flyter ut. Sett i kjøleskapet i 30 minutter (dette gjør at kulene ikke sprekker under steking).
-
2Hell den vegetabilske oljen i en Le Creuset Signature Round gryte og varm opp. Stek ostekulene over middels varme i 1–1,5 minutt til de er gylne og brune og smelter i midten. Fjern fra gryten med en hullskje og sil av på et kjøkkenhåndkle. Smak til med krydder mens ostekulene er varme og server straks.
-
3Slik lager du dipsaus med basilikum: Ha alle ingrediensene i en morter og knus til du får en dressing med frisk smak.
-
4Server ostekulene varme med dressingen.