Panna Cotta med forskjellige smaksvarianter

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Panna Cotta med forskjellige smaksvarianter
Nyt en hjemmelaget panna cotta i klassisk versjon eller med forskjellige lekre toppinger som friske bær, Chai eller hvit sjokolade.
HOVEDINGREDIENSER
  • Melkeprodukter
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 300 ml melk
  • 300 ml kremfløte
  • Frøene fra en vaniljestang
  • 2 ss sukker
  • 4 gelatinblader
  • Din valgte smaksvariant
Smaksvarianter og topping:
Blåbær:
  • Tilsett fire spiseskjeer med blåbær i fløte-/melkeblandingen. Pynt med friske blåbær og et dryss av melis.
Jordbær og rose:
  • Erstatt vaniljen med 1 ss rosevann. Pynt med jordbær.
Lime og kokosmelk:
  • Erstatt melken med kokosmelk og erstatt vaniljen med 1 ss lime- eller sitronskall. Pynt med kokosflak eller lime-/ sitronskall.
Chai:
  • Tilsett 1 ss chaikrydder til krem- og melkeblanding før oppvarming. Pynt med et dryss av kanelsukker.
  • Vaniljestang: Pynt med flak av hvit sjokolade.
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett en gryte på komfyren på lav varme.
  • 2
    Hell melk, fløte, vaniljefrø og sukker i gryten og varm blandingen forsiktig opp til sukkeret er smeltet.
  • 3
    Bløtlegg de fire gelatinbladene i kaldt vann i fem minutter og klem ut vannet. Tilsett gelatinen i gryten.
  • 4
    Ta kasserollen av varmen og la gelatinen løse seg opp før du fordeler kremblandingen på 6 ramekiner.
  • 5
    Dekk ramekinene og sett dem i kjøleskap i seks timer eller over natten, til de har stivnet.