- Melkeprodukter
Ingredienser
- 300 ml melk
- 300 ml kremfløte
- Frøene fra en vaniljestang
- 2 ss sukker
- 4 gelatinblader
- Din valgte smaksvariant
- Tilsett fire spiseskjeer med blåbær i fløte-/melkeblandingen. Pynt med friske blåbær og et dryss av melis.
- Erstatt vaniljen med 1 ss rosevann. Pynt med jordbær.
- Erstatt melken med kokosmelk og erstatt vaniljen med 1 ss lime- eller sitronskall. Pynt med kokosflak eller lime-/ sitronskall.
- Tilsett 1 ss chaikrydder til krem- og melkeblanding før oppvarming. Pynt med et dryss av kanelsukker.
- Vaniljestang: Pynt med flak av hvit sjokolade.
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett en gryte på komfyren på lav varme.
-
2Hell melk, fløte, vaniljefrø og sukker i gryten og varm blandingen forsiktig opp til sukkeret er smeltet.
-
3Bløtlegg de fire gelatinbladene i kaldt vann i fem minutter og klem ut vannet. Tilsett gelatinen i gryten.
-
4Ta kasserollen av varmen og la gelatinen løse seg opp før du fordeler kremblandingen på 6 ramekiner.
-
5Dekk ramekinene og sett dem i kjøleskap i seks timer eller over natten, til de har stivnet.