Pannedampet rødspette med grillet salat

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Pannedampet rødspette med grillet salat
Elsker du pannestekt rødspette? Så se denne oppskriften laget i en støpejernspanne på grillen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 store hele rødspetter (eller 4 mindre)
  • 2 ss rapsolje
  • 50 g smør
  • 1½ dl tørr hvitvin
  • 1 ss grov sennep
  • 10 kvaster estragon
  • 10 kvaster kjørvel
  • 10 kvaster timian
  • Strandreddik – kan utelates
Grillet salat:
  • 8 grønne asparges
  • 2 fennikel
  • 200 g reddiker
  • 1½ dl fløte
  • 2 ss epleeddik
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss honning
  • salt og pepper
  • 2 små hjertesalater
  • Frisk dill
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skjær finnene og hodene av rødspettene og skyll grundig.
  • 2
    Varm en støpejernspanne godt opp og tilsett olje. Stek rødspettene i 2 minutter med den hvite siden ned.
  • 3
    Tilsett vin, smør, sennep og urter.
  • 4
    Legg et tettsittende lokk eller folie over pannen og damp i ca 10–14 minutter. Rødspettene er ferdig når skinnet kan trekkes forsiktig av.
  • 5
    Pynt eventuelt med ytterligere friske urter. Server fisken med sausen fra pannen.
  • 6
    Grillet salat:
  • 7
    Fjern den nederste delen av stilken på de grønne aspargesene og del fennikelen i fire deler.
  • 8
    Grill fennikel, asparges og reddik på en grillpanne i 3–4 minutter på hver side og ta dem av varmen.
  • 9
    Rør eddik, sennep og honning inn i fløten. Smak til med salt og pepper. La fløteblandingen trekke i 10 minutter til den syrner og tykner litt.
  • 10
    Anrett de grillede grønnsakene på en seng av hjertesalatblader, hell fløtedressingen over og pynt med frisk dill.