- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 2 store hele rødspetter (eller 4 mindre)
- 2 ss rapsolje
- 50 g smør
- 1½ dl tørr hvitvin
- 1 ss grov sennep
- 10 kvaster estragon
- 10 kvaster kjørvel
- 10 kvaster timian
- Strandreddik – kan utelates
- 8 grønne asparges
- 2 fennikel
- 200 g reddiker
- 1½ dl fløte
- 2 ss epleeddik
- 1 ss grov sennep
- 1 ss honning
- salt og pepper
- 2 små hjertesalater
- Frisk dill
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær finnene og hodene av rødspettene og skyll grundig.
-
2Varm en støpejernspanne godt opp og tilsett olje. Stek rødspettene i 2 minutter med den hvite siden ned.
-
3Tilsett vin, smør, sennep og urter.
-
4Legg et tettsittende lokk eller folie over pannen og damp i ca 10–14 minutter. Rødspettene er ferdig når skinnet kan trekkes forsiktig av.
-
5Pynt eventuelt med ytterligere friske urter. Server fisken med sausen fra pannen.
-
6Grillet salat:
-
7Fjern den nederste delen av stilken på de grønne aspargesene og del fennikelen i fire deler.
-
8Grill fennikel, asparges og reddik på en grillpanne i 3–4 minutter på hver side og ta dem av varmen.
-
9Rør eddik, sennep og honning inn i fløten. Smak til med salt og pepper. La fløteblandingen trekke i 10 minutter til den syrner og tykner litt.
-
10Anrett de grillede grønnsakene på en seng av hjertesalatblader, hell fløtedressingen over og pynt med frisk dill.