pannekaker med speilegg

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
pannekaker med speilegg
Den ultimate oppskriften på pannekaker til den ultimate arbeidshesten på kjøkkenet – vår Signature-panne. Disse allsidige, krydrede pannekakene kan spises med forskjellig fyll.
HOVEDINGREDIENSER
  • Egg
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 130 g hvetemel
  • 4 g bakepulver
  • 1 ts malt spisskummen, ristet
  • 2 g støtt koriander, ristet
  • 2 g hvit pepper
  • 2 g salt
  • 300 ml vann
  • en håndfull frisk persille, hakket
  • en håndfull frisk koriander, hakket
  • en håndfull frisk dill, hakket
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Pisk de tørre ingredienser sammen i en stor røreskål, og sett til side.
  • 2
    Ha vannet og krydderurtene i en blender, og blend dem sammen. Pisk krydderblandingen sammen til en masse uten klumper. La blandingen stå i 5–10 minutter.
  • 3
    Legg rikelig med smør i en Le Creuset 26 cm Signature-panne Sett den på middels varme, og hell en porsjon av deigen i pannen. Når overflaten er lett boblende og deigen blir fast, løsner du kantene til pannekaken med en Le Creuset-slikkepott av silikon, og vender pannekaken. Stek den andre siden i ca. 2 minutter. Lag flere pannekaker på samme måte til det ikke er mer deig.
  • 4
    Serveres med sprø speilegg stekt i harissa-smør og toppet med lyserød syltet løk og frisk dill. Spis dem varme.
 
Kokkens råd: Disse pannekakene er også lekre fylt med moste kikerter, epler skåret i tynne skiver, masser av krydderurter og hytteost med chiliolje.
 
 
Le Creuset