Pannestekt ørret med agurk- og eplesalat

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Pannestekt ørret med agurk- og eplesalat
Denne pannestekte regnbueørreten er lettvint og klar på under en time og serveres med en salat full av supermat!
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Olivenolje, til steking
  • 2 fileter av regnbueørret
  • 15 ml (1 spiseskje) sitronsaft
TIL AGURK- OG EPLESALAT MED MAJONESDRESSING
  • 2 rosa epler (Cripps), uten kjerne og skåret i tynne stenger
  • 2 fennikel, raspet i tynne skiver
  • 4 små agurker eller 1 sydlandsk agurk, finskåret i skiver
  • 3 vårløk, tynt skårne
  • 50 g reddik, skåret i tynne skiver
  • 50 g (1/4 kopp) kapers, skylt og avsilt
  • Små urter, til pynt
TIL DRESSING
  • 125 ml (1/2 kopp) yoghurt naturell
  • 10 ml (2 teskjeer) dijonsennep
  • 45 ml (3 spiseskjeer) kaldt vann
  • 15 ml (1 spiseskje) sitronsaft
  • 30 ml (2 spiseskjeer) extra virgin olivenolje
  • Det ytre skallet fra 1 sitron
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha ingrediensene i en bakebolle, bortsett fra kapers or urter. Rør lett rundt for å blande.
  • 2
    Til dressingen visper du sammen yoghurt og sennep. Videre har du i resten av ingrediensene som piskes for å blande sammen.
  • 3
    Hell litt olivenolje over fisken og smak lett til med salt og svart pepper. Sett over en Le Creuset Signature firkantet grillpanne i støpejern (26 cm) til oppvarming. Legg fisken på grillen med skinnet ned, og stek i enda 3–4 minutter. Snu forsiktig og stek videre i enda 2 minutter. Dryss over sitronsaft, før du trekker det av varmen. Sett til side for å hvile i flere minutter.
  • 4
    Ta av skinnet og fileter fisken. Sett ørret sammen med salaten. Hell dressing over salaten og rør lett rundt for å blande godt inn. Pynt med små urter og kapers.