- Pasta
Ingredienser
- 1 rødløk, skåret i tynne skiver
- 1 ts sukker
- Salt og pepper
- Rødvinseddik
- 60 g friske, blandede krydderurter, f.eks. persille, basilikum, brennesler, timian eller mynte.
- Olivenolje
- Salt og pepper
- 100 g parmesan, finrevet
- 100 g usaltet smør
- 2–3 fedd hvitløk, i skiver
- Skall og saft av 1 sitron
- Havsalt og nykvernet svart pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Hurtigsyltede rødløk:
-
2Ha rødløk og sukker i en gryte, og hell i rødvinseddik til det dekker. Krydre med salt og pepper, og la løkene småkoke i 30 minutter. Kjøl av og sett til side for anretning.
-
3Krydderurteolje:
-
4Bland krydderurter i en blender, og tilsett olje til den har en flytende konsistens. Smak til med salt og pepper. Sett til side for anretning.
-
5Parmesanchips:
-
6Varm opp ovnen til 180° (vanl. ovn)
-
7Fordel den revne osten i et jevnt lag på en bakeplate dekket med bakepapir. Bak osten i 5–7 minutter, til den er smeltet og lett gyllen. Den må ikke bli for brun, da det vil gi en bitter ettersmak.
-
8La osten kjøle av, og brekk den i mindre stykker. Sett til side for anretning.
-
9Brunet smør – lages rett før servering:
-
10Skjær smøret i mindre stykker, og smelt det i en tykkbunnet gryte over lav til middels varme. Rør jevnlig for å sikre at smøret ikke brenner seg fast. Det vil begynne å sprute når du koker vekk vanninnholdet.
-
11Skru ned til lav varme når smøret ikke spruter mer. Nå vil smøret begynne å skumme og skifte farge siden temperaturen faller. Du vil også merke brunt grums på bunnen av gryten. Det er nå smøret får sin ristede smak. Fortsett å røre jevnlig i smøret.
-
12Så snart du kan begynne å kjenne den nøtteaktige aromaen, tilsetter du hvitløksskiver og sitronsaft og sitronskall. Rør rundt og smak til med salt og pepper.
-
13Hell det brunede smøret i en skål, og kok straks pastaen.
-
14Anretning:
-
15Kok pastaen som anvist på pakken. Sil av vannet og vend det sammen med det brunede smøret og blansjerte erter/bønner. Anrett med drypp av krydderurteolje, parmesanchips og ev. syltede rødløk.