Pasta i brunet smør med krydderurteolje og parmesanchips

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Pasta i brunet smør med krydderurteolje og parmesanchips
En innbydende pastarett med vakre farger og friske smaker. Det brunede smøret med sitron og krydderurteoljen utfyller hverandre på beste vis ved å være både fyldig og skarpt. Retten blir komplett med parmesanchipsene, som gir en sprø og salt tekstur.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Hurtigsyltede rødløk:
  • 1 rødløk, skåret i tynne skiver
  • 1 ts sukker
  • Salt og pepper
  • Rødvinseddik
Krydderurteolje:
  • 60 g friske, blandede krydderurter, f.eks. persille, basilikum, brennesler, timian eller mynte.
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
Parmesanchips:
  • 100 g parmesan, finrevet
Brunet smør med hvitløk og sitron (beurre noisette):
  • 100 g usaltet smør
  • 2–3 fedd hvitløk, i skiver
  • Skall og saft av 1 sitron
  • Havsalt og nykvernet svart pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hurtigsyltede rødløk:
  • 2
    Ha rødløk og sukker i en gryte, og hell i rødvinseddik til det dekker. Krydre med salt og pepper, og la løkene småkoke i 30 minutter. Kjøl av og sett til side for anretning.
  • 3
    Krydderurteolje:
  • 4
    Bland krydderurter i en blender, og tilsett olje til den har en flytende konsistens. Smak til med salt og pepper. Sett til side for anretning.
  • 5
    Parmesanchips:
  • 6
    Varm opp ovnen til 180° (vanl. ovn)
  • 7
    Fordel den revne osten i et jevnt lag på en bakeplate dekket med bakepapir. Bak osten i 5–7 minutter, til den er smeltet og lett gyllen. Den må ikke bli for brun, da det vil gi en bitter ettersmak.
  • 8
    La osten kjøle av, og brekk den i mindre stykker. Sett til side for anretning.
  • 9
    Brunet smør – lages rett før servering:
  • 10
    Skjær smøret i mindre stykker, og smelt det i en tykkbunnet gryte over lav til middels varme. Rør jevnlig for å sikre at smøret ikke brenner seg fast. Det vil begynne å sprute når du koker vekk vanninnholdet.
  • 11
    Skru ned til lav varme når smøret ikke spruter mer. Nå vil smøret begynne å skumme og skifte farge siden temperaturen faller. Du vil også merke brunt grums på bunnen av gryten. Det er nå smøret får sin ristede smak. Fortsett å røre jevnlig i smøret.
  • 12
    Så snart du kan begynne å kjenne den nøtteaktige aromaen, tilsetter du hvitløksskiver og sitronsaft og sitronskall. Rør rundt og smak til med salt og pepper.
  • 13
    Hell det brunede smøret i en skål, og kok straks pastaen.
  • 14
    Anretning:
  • 15
    Kok pastaen som anvist på pakken. Sil av vannet og vend det sammen med det brunede smøret og blansjerte erter/bønner. Anrett med drypp av krydderurteolje, parmesanchips og ev. syltede rødløk.