Pasta med hummus og ovnsbakte tomater

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Pasta med hummus og ovnsbakte tomater
Denne smakfulle oppskriften er opplagt som et vegetarisk innslag i løpet av uken. Hummusen gjør retten kremet og krydret, og den grove pastaen gir en god metthetsfølelse. I tillegg gir kikertenes høye innhold av jern deg masser av energi, som gjør retten perfekt til matpakken. Best av alt; den er enkel og kjapp å lage. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Maria, som står bak nettsiden Vanløse Blues.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 80 g fullkornspasta
  • ½ squash, i skiver
  • 100 g cherrytomater
  • Olje
  • Salt og pepper
  • 1 ss pinjekjerner
Hummus:
  • 1 boks kikerter, drenert og skylt
  • ½ squash, skrellet og i terninger
  • 8 soltørkede tomater, i terninger
  • 1 sitron, saften av denne
  • 2 ss tahini (kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
  • 1 ts støtt spisskummen
  • 1 ts søt paprika
  • ¼ ts røkt paprika
  • Salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 200 grader
  • 2
    Ha cherrytomatene i et fat og vend dem med olje, salt og pepper
  • 3
    Stek dem i 20 minutter
  • 4
    Kok pastaen som anvist på pakken
  • 5
    Ha alle ingrediensene til hummusen i en foodprosessor
  • 6
    Blend til en jevn og ensartet konsistens
  • 7
    Smak til med salt og pepper
  • 8
    Vend den kokte pastaen med et par skjefuller hummus, squash og bakte tomater
  • 9
    Anrett i en skål og pynt med pinjekjerner