- Pasta
Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk, skåret i fine skiver
- ½ rød chili, finhakket uten frø
- 200 ml passata (moste og silte tomater)
- 300 ml kyllingkraft
- 200 g kyllingkjøtt, plukket fra skroget
- 100 g ramsløk, spinat eller bladbete
- 500 g fusilli eller penne pasta
- Ferskrevet parmesan til servering
- 1 løk
- 1 stilk selleri
- 1 gulrot
- skroget av en kylling
- 1 hel hvitløk
- 1 kvast timian
- 1 stilk bladpersille
- 10 pepperkorn
- vann
-
SLIK GJØR DU
-
1Kyllingkraft:
-
2Skjær løk, selleri og gulrot i grove biter.
-
3Plukk alle kjøttrester av kyllingen og sett til side.
-
4Legg skroget i en gryte med grønnsaker, hvitløk, urter og pepperkorn. Hell på vann til det akkurat dekker skroget.
-
5Sett gryten på komfyren og varm opp kraften til den når kokepunktet. Dersom det dannes litt overflateskum, må dette fjernes med jevne mellomrom i begynnelsen av prosessen.
-
6Skru ned varmen og la kraften småkoke sakte. Dette er svært viktig, siden kraften ellers vil bli grumsete. La kraften småkoke i minst to timer. Den kan med fordel koke i fire timer.
-
7Sil kraften gjennom en fin sil og sett til side.
-
8Pasta:
-
9Sett en gryte på komfyren og slå på platen.
-
10Hell i 2 ss olivenolje og tilsett hvitløk og chili.
-
11La blandingen surre til hvitløken begynner å få litt farge og tilsett deretter passataen.
-
12La tomatsausen småkoke i 10–15 minutter og tilsett kyllingkraften.
-
13Tilsett kyllingbitene du plukket av skroget og la alt bli gjennomvarmt.
-
14Tilsett ramsløk, spinat eller det du velger å bruke til slutt. La det småkoke til bladene faller sammen. Smak til med salt og pepper.
-
15Kok pastaen i saltet vann i henhold til instruksjonene på pakken. Hell vannet av pastaen, men husk å lagre en kopp av pastavannet.
-
16Bland pastaen godt inn i sausen og tilsett litt pastavann hvis det er for tørt.
-
17Server pastaen i skåler med ferskrevet parmesan og et par dråper god olivenolje.