
HOVEDINGREDIENSER
- Pasta
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 250 g kantareller
- 1 løk, finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 0,5 dl kokevann
- 0,5 dl revet parmesan
- 3 kvister timian
- salt og pepper
- 2 ss hakket bladpersille
- 2,5 ss virgin olivenolje
- 3 skiver parmaskinke
- 200 g pasta penne
Pynt:
- Pynt retten med smuldret sprø parmaskinke (3–4 skiver)
Tilbehør:
- en grønn salat
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 190 grader varmluft.
-
2Rens soppene og hell dem i et ildfast fat sammen med finhakket løk, hvitløk, timian og olivenolje. Krydre med salt og pepper.
-
3Sett fatet i ovnen i 20 minutter.
-
4Imens koker du pastaen i en stor gryte etter anvisningene på pakken. Husk å tilsette rikelig med salt i kokevannet. Ta vare på 0,5 dl kokevann til å samle pastaen. Hell deretter vannet fra pastaen når den er ferdigkokt.
-
5Etter 20 minutter tas fatet ut av ovnen. Vend soppene med pastaen, parmesan og kokevann. Rør godt rundt i retten til det blir kremaktig.
-
6Vend hakket persille i retten og smak til retten med salt og pepper. Pynt eventuelt med sprø smuldret parmaskinke.
-
7Tips: Fordel parmaskinkeskivene på en bakeplate med bakepapir, og bak i ovnen ved 200 grader i 6–7 minutter til skinken er sprø.