Pastasalat med pesto av gulrottopper

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Pastasalat med pesto av gulrottopper
Smakfull og lettvint pasta, og gjør mest mulig ut av gulrotbladene, som ellers ville blitt kastet.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g rød linsepasta (f.eks. penne eller fusilli)
  • 750 g bladspinat
  • Saften av en halv sitron eller en hel sitron
PESTO À LA GULROTBLADER
  • 1 bunt blader fra gulrøtter
  • 75 g parmesan
  • 4 ss valnøtter og/eller mandler
  • 1 hvitløksfedd
  • ½ til 1 ts salt
  • Svart pepper, nykvernet
  • 150–175 g olivenolje
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Til pasta koker du opp vann tilsatt salt i en stor gryte. Kok rød linsepasta al dente etter instruksjonene på pakken. Sil av i et dørslag, skyll og sil av.
  • 2
    Riv de grønne gultrotbladene av buntene og skyll under kaldt vann og klapp tørr. Finrasp parmesanosten. Rist valnøttene uten smør eller fett i en panne til det dufter, før du grovhakker med en kniv.
  • 3
    Ta toppen av gulrøttene sammen med 60 g raspet ost, 3 ss valnøtter som er hakket og salt og pepper i en blender og tilsett finhakket hvitløk. Hell inn olivenolje og bland alt godt sammen i blenderen eller med en håndvisp. Smak til pestoen en gang til med salt og pepper.
  • 4
    Til spinat koker du opp vann. Sorter spinatbladene, vask og legg dem i et stort dørslag. Forvell spinaten, raskt, i kokende vann. Videre skyller du og siler av, løsner med en gaffel, smaker til med sitronsaft og lar det stå til avkjøling til det er lunt.
  • 5
    Bland den litt avkjølte spinaten med pasta og trekvart grønn pasta med gulrot (andel pesto etter smak) og la det stå og trekke inn i 10 minutter. Før du serverer, drysser du det du har igjen av valnøtter og ost over salaten med pasta og spinat.
  • 6
    Kokkens tips: Denne pastaen smaker også godt servert varm. Ha gjerne i godt med friske spinatblader fordi de krymper i volum ved oppkok.