- Pasta
Ingredienser
- 500 g rød linsepasta (f.eks. penne eller fusilli)
- 750 g bladspinat
- Saften av en halv sitron eller en hel sitron
- 1 bunt blader fra gulrøtter
- 75 g parmesan
- 4 ss valnøtter og/eller mandler
- 1 hvitløksfedd
- ½ til 1 ts salt
- Svart pepper, nykvernet
- 150–175 g olivenolje
-
SLIK GJØR DU
-
1Til pasta koker du opp vann tilsatt salt i en stor gryte. Kok rød linsepasta al dente etter instruksjonene på pakken. Sil av i et dørslag, skyll og sil av.
-
2Riv de grønne gultrotbladene av buntene og skyll under kaldt vann og klapp tørr. Finrasp parmesanosten. Rist valnøttene uten smør eller fett i en panne til det dufter, før du grovhakker med en kniv.
-
3Ta toppen av gulrøttene sammen med 60 g raspet ost, 3 ss valnøtter som er hakket og salt og pepper i en blender og tilsett finhakket hvitløk. Hell inn olivenolje og bland alt godt sammen i blenderen eller med en håndvisp. Smak til pestoen en gang til med salt og pepper.
-
4Til spinat koker du opp vann. Sorter spinatbladene, vask og legg dem i et stort dørslag. Forvell spinaten, raskt, i kokende vann. Videre skyller du og siler av, løsner med en gaffel, smaker til med sitronsaft og lar det stå til avkjøling til det er lunt.
-
5Bland den litt avkjølte spinaten med pasta og trekvart grønn pasta med gulrot (andel pesto etter smak) og la det stå og trekke inn i 10 minutter. Før du serverer, drysser du det du har igjen av valnøtter og ost over salaten med pasta og spinat.
-
6Kokkens tips: Denne pastaen smaker også godt servert varm. Ha gjerne i godt med friske spinatblader fordi de krymper i volum ved oppkok.