- Frukt
Ingredienser
- 3 eggehviter
- 150 g sukker
- ½ ananas
- 250 g jordbær
- 2 ½ dl fløte
- 3 ss crème fraîche (38 %)
- 20 sitronverbenablader
- 1 ½ ss sukker
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 150° C.
-
2Pisk eggehvitene til de er luftige og tilsett deretter sukkeret litt av gangen.
-
3Visp til alt sukkeret er oppløst og ikke lenger knaser.
-
4Smør marengsen utover en bakeplate dekt med bakepapir.
-
5Sett den i ovnen og skru ned temperaturen til 110° C. La marengsen tørke i ovnen i 1 ½ time. Slå eventuelt av ovnen og la marengsen tørke videre på ettervarmen.
-
6Skjær ananasen i to og skjær av skallet og stilken i midten.
-
7Skjær ferske, norske jordbær i to.
-
8Støt sitronverbenablader og sukker i en morter.
-
9Grill ananasbitene på alle sider og skjær dem i mindre biter.
-
10Pisk fløten til den er stiv, vend forsiktig inn crème fraîche og fordel så kremen over marengsen.
-
11Pynt med grillet ananas og halve jordbær, og sett prikken over i-en ved å strø over verbenasukker.
-
12Tips:
-
13I stedet for å bruke sitronverbena, kan du også lage sukker med for eksempel mynte eller sitronmelisse.