
Pavlova er en deilig, luftig dessert ofte forbundet med sommer. Vi har laget en versjon med friske jordbær, grillet ananas og sitronverbenasukker. Marengsbunnen kan du lage på forhånd, og ananasen griller du på ettervarmen fra grillen.
HOVEDINGREDIENSER
- Frukt
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 3 eggehviter
- 150 g sukker
- ½ ananas
- 250 g jordbær
- 2 ½ dl fløte
- 3 ss crème fraîche (38 %)
Sitronverbenasukker:
- 20 sitronverbenablader
- 1 ½ ss sukker
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 150° C.
-
2Pisk eggehvitene til de er luftige og tilsett deretter sukkeret litt av gangen.
-
3Visp til alt sukkeret er oppløst og ikke lenger knaser.
-
4Smør marengsen utover en bakeplate dekt med bakepapir.
-
5Sett den i ovnen og skru ned temperaturen til 110° C. La marengsen tørke i ovnen i 1 ½ time. Slå eventuelt av ovnen og la marengsen tørke videre på ettervarmen.
-
6Skjær ananasen i to og skjær av skallet og stilken i midten.
-
7Skjær ferske, norske jordbær i to.
-
8Støt sitronverbenablader og sukker i en morter.
-
9Grill ananasbitene på alle sider og skjær dem i mindre biter.
-
10Pisk fløten til den er stiv, vend forsiktig inn crème fraîche og fordel så kremen over marengsen.
-
11Pynt med grillet ananas og halve jordbær, og sett prikken over i-en ved å strø over verbenasukker.
-
12Tips:
-
13I stedet for å bruke sitronverbena, kan du også lage sukker med for eksempel mynte eller sitronmelisse.