Slik tar du best mulig vare på kokekarene dine
Vi mener at kokekar bør vare livet ut og deretter gis videre fra generasjon til generasjon. Derfor bruker vi førsteklasses materialer når vi lager pannene og grytene våre, slik at vi sikrer holdbarhet og lang levetid. Med riktig vedlikehold kan du sørge for at kokekarsamlingen din tåler tidens tann.
Vedlikehold av kokekar – å gjøre eller ikke gjøre
Vi tilbyr et variert utvalg av kvalitetsgryter, fra emaljert støpejern til rustfritt stål og non-stick.
Følg disse nyttige tipsene for hvordan du tar vare på og rengjør kokekarene dine.
Kokekar i støpejern
Gjør dette
• La produktet kjøles ned til romtemperatur før du rengjør det.
• Varm opp sakte, og bruk kun lav til middels varme.
• Kan vaskes i oppvaskmaskin, men rengjøring for hånd i varmt såpevann anbefales. I tillegg bør du bruke oppvaskmiddelet vårt som er laget spesielt for kokekar i støpejern.
Unngå dette
• Unngå høy varme – dette kan gjøre at maten fester seg og kan ødelegge emaljen.
• Ikke la produktene oppleve store temperaturendringer (termisk sjokk), f.eks. ved å legge dem i kaldt vann rett etter matlagingen.
• Ikke stable kokekarene mens de fortsatt er våte.
Kokekar i rustfritt stål
Gjør dette
• Ikke varm opp en tom panne – ta deg god tid til å forhåndsvarme den til en passende temperatur.
• Sørg for at eventuelle gassflammer holder seg under pannen, og ikke strekker seg opp langs sidene av pannen.
• Bruk silikon eller andre redskaper som er myke, på kokekarets overflate.
• Innimellom bør du bruke et egnet oppvaskmiddel for rustfritt stål på produkter uten belegg.
Unngå dette
• Unngå å bruke salt i vannet før det koker, for å forhindre korrosjon i stålet.
• Rå, marinert eller kokt mat bør ikke oppbevares i disse pannene.
• Ikke bruk klorin eller blekemiddel for å få rustfritt stål til å skinne.
Non-stick-kokekar
Gjør dette
• Bruk lav til middels varme under tilberedningen.
• Vask for hånd i varmt såpevann anbefales.
• Bruk ripesikre non-stick-svamper til rengjøring.
Unngå dette
• Unngå å bruke metallredskaper, kniver eller annet skarpt utstyr på overflaten.
• Styr unna stålsvamper og sterke eller slipende oppvaskmidler.
• Ikke oppbevar i nærheten av skarpe objekter som kan ødelegge overflaten.
Tips for oppbevaring av kokekar
Gi produktene lengre levetid med noen av favoritttipsene våre for organisering og oppbevaring av kokekar:
Vask og tørk
Når du har rengjort kokekaret, tørker du det godt før du setter det vekk, borte fra damp og fukt.
Stable med pannebeskyttere
Våre langvarige filtbeskyttere utgjør et beskyttende lag mellom stablede kokekar.
Bruk oppbevaringsklips
Ved å bruke oppbevaringsklipsene som kommer med gryter med lokk, beskytter du kanten øverst.
Oppbevar kokekarene trygt
Forebygg riper og porøs emalje ved å unngå slag mot kokekarene når du setter dem til oppbevaring.
Nødvendig tilbehør til vedlikehold av kokekar
Listen vår over anbefalt tilbehør er nøye planlagt, slik at det skal bli enklere å rengjøre og oppbevare kokekarene uten at de ødelegges.
Fra skånsom rengjøring av flekker og matrester til gjenoppretting av den naturlige glansen i støpejerngrytens emalje – her er våre beste rengjøringstips for ethvert behov.
Kjøkkenutstyr i silikon
Beskytt grytens overflate ved å bruke kjøkkenutstyr i silikon, og bruk en stilig stentøyskrukke til å oppbevare dem.
Pannebeskytter
Våre pannebeskyttere i filt gir et mykt, polstret lag mellom gryter og panner når de stables.
Grillbørste
Vår grillbørste i nylon er nyttig for å fjerne mat som sitter fast, eller for å rengjøre mellom rillene i grillpannen.
Oppvaskmiddel for støpejern
Dette oppvaskmiddelet bidrar til å holde grytene fine – bruk det på både utvendig og innvendig emalje.
Med våre nye rengjøringstips trenger du bare å følge noen få enkle trinn for å gjøre kokekarene dine så god som ny!
Til syvende og sist er litt vedlikehold alt som trengs for å sikre at kokekarene holder i generasjoner fremover.
Hvis du har flere spørsmål kan du gå til bruks- og vedlikeholdsdelen, hvor du finner mer informasjon.
Mer å utforske
Få flere tips til hvordan du får mest mulig ut av Le Creuset-kokekarene dine.