Ingredienser
- 1,4 l kyllingkraft
- 1 liten purre
- 1 bunt asparges, trimmet og skråskåret
- 2 ss olivenolje
- 3 ss smør, i terninger
- 200 g kortkornet ris (arborio eller carnaroli)
- 240 ml tørr hvitvin
- 3,5 ss pepperrot
- 45 g Parmigiano-Reggiano, revet
- Salt og nykvernet pepper
- 1 ss. frisk persille, hakket
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp kraften i en kjele til den begynner å putre. Hold den varm. I mellomtiden skjærer du av enden og de seige grønne toppene fra purren og deler den på langs. Skyll grundig under rennende vann og tørk. Skjær fint og på tvers.
-
2Blancher aspargesen i saltet, kokende vann i noen minutter og avkjøl.
-
3Sett hjertegryten på middels varme, tilsett vegetabilsk olje og 1 ss. smør. Ha i og surr purren til den er gjennomsiktig, pass på at den ikke blir brun.
-
4Tilsett ris og rør til den er dekket med olje og smør. Kok i ca. 3-4 minutter til du kjenner duften. Hell i vinen og kok under omrøring til nesten all vinen er absorbert.
-
5Begynn å tilsette den varme kraften, en øse om gangen. Rør og rist pannen med noen minutters mellomrom til kraften er absorbert. Gjenta flere ganger med en øse fond, rør ofte, til den er absorbert. Etter 30-35 minutter skal du ha brukt det meste av fonden.
-
6Slå av varmen og tilsett pepperrot og resten av smøret og osten. Bruk en tresleiv til å røre med mens du rister pannen. Legg forsiktig i aspargesen og smak til med salt og pepper. Pynt med persille. Slå av varmen og bland inn pepperrot og resten av smøret og osten. Bruk en tresleiv til å røre med mens du rister pannen. Brett forsiktig inn aspargesen og krydre med salt og pepper. Pynt med persille.