- Ris og korn
Ingredienser
- 2,5 dl ris etter eget valg (basmatiris, jasminris, sushiris, brun ris, risottoris, osv.)
- 3,5 dl vann (til koking)
- et dryss salt
- topping etter eget valg (se mulighetene nedenfor)
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha risen i en skål og skyll dem med rikelig med kaldt vann. Sil fra vannet og gjenta prosessen to ganger til med rent vann. Dette gjøres for å bli kvitt overskytende stivelse.
-
2Varm opp Cocotte Every-gryten på middels varme i 10 min.
-
3Ha ris, vann og salt i gryten, og kok det opp uten lokk. Legg begge lokkene på når det koker, skru ned til middels varme igjen, og la det koke videre i 5 minutter. Slå av varmen og la det stå med lokket på i 25 minutter til risen er tilberedt.
-
4OBS.: Skal du koke sushiris, risottoris eller brun ris, bør de kanskje stå 5 minutter ekstra.
-
5Topping:
-
6Røkt laks og syltet rødløk
-
750 g syltet rødløk 100–150 g røkt laks, skåret i strimler 2,5 dl blansjerte edamamebønner sitronsaft, etter smak
-
8Kimchi og egg
-
9100 g kimchi (fermenterte grønnsaker) (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere) 2–4 bløtkokte egg, skjært i to rødkål, grovhakket krydderurter etter eget valg (f.eks. karse, koriander, thaibasilikum osv.)
-
10Chiliolje, vårløk og peanøtter
-
111 ss chiliolje 50 g bønnespirer 4 vårløk, grovhakket salte peanøtter
-
12Agurk og sesam
-
131 agurk, skåret i lange bånd 3 reddiker, skåret i tynne skiver limesaft, etter smak soya, etter smak et par dråper sesamolje ristede sesamfrø
-
14Avokado og chilimajones
-
152 avokadoer, skåret i spiseklare stykker 30 g syltet ingefær sriracha chilimajones (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere) ev. rå tunfisk i tynne skiver