- Fjærkre
Ingredienser
- 2 perlehøner
- Nykvernet pepper
- Salt
- 4 sjalottløk
- 12 små pærer
- 12 små faste poteter
- 20 g smør
- 0,5 dl calvados
- 1/2 l sider
- 1 dl kyllingkraft
- 1 vaniljestang
- 20 ml fløte
- 2 ts maisenna
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær perlehønene i små pene stykker, og krydre med salt og pepper.
-
2Forvarm ovnen til 175° C.
-
3Skrell og hakk sjalottløkene. Skrell pærene og potetene.
-
4Brun perlehønestykkene i smør i en gryte. Flamber dem i calvados.
-
5Tilsett sjalottløk og sider, fulgt av kyllingkraft. Plasser pærene i kraften, og skjær vaniljestangen tvers over og tilsett de halve vaniljestangbitene.
-
6Legg pærene og perlehønestykkene i et rektangulært fat. Dekk fatet med aluminiumsfolie og sett det i ovnen ved 175° C i 20 minutter.
-
7Tilsett fløte og sett retten tilbake i ovnen i 15 minutter.
-
8Kok i mellomtiden potetene i lettsaltet vann.
-
9Jevn sausen med maisenna og tilsett de kokte potetene.