Perlehøne med sider og pære

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Perlehøne med sider og pære
Perlehøne er en velsmakende råvare som brukes ofte i det franske kjøkken. Kjøttet er gyllent og magert og skal tilberedes hurtig og forsiktig.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjærkre
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 perlehøner
  • Nykvernet pepper
  • Salt
  • 4 sjalottløk
  • 12 små pærer
  • 12 små faste poteter
  • 20 g smør
  • 0,5 dl calvados
  • 1/2 l sider
  • 1 dl kyllingkraft
  • 1 vaniljestang
  • 20 ml fløte
  • 2 ts maisenna
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skjær perlehønene i små pene stykker, og krydre med salt og pepper.
  • 2
    Forvarm ovnen til 175° C.
  • 3
    Skrell og hakk sjalottløkene. Skrell pærene og potetene.
  • 4
    Brun perlehønestykkene i smør i en gryte. Flamber dem i calvados.
  • 5
    Tilsett sjalottløk og sider, fulgt av kyllingkraft. Plasser pærene i kraften, og skjær vaniljestangen tvers over og tilsett de halve vaniljestangbitene.
  • 6
    Legg pærene og perlehønestykkene i et rektangulært fat. Dekk fatet med aluminiumsfolie og sett det i ovnen ved 175° C i 20 minutter.
  • 7
    Tilsett fløte og sett retten tilbake i ovnen i 15 minutter.
  • 8
    Kok i mellomtiden potetene i lettsaltet vann.
  • 9
    Jevn sausen med maisenna og tilsett de kokte potetene.