Ingredienser
- 600 g kylling lårfilet, i mindre biter
- 1.5 ts karripulver
- 2 ts paprikapulver
- 1.5 ts salt
- 4-5 ss olivenolje
- 3 dl basmatiris
- Litt mer olje til steking
- 1 liten løk, hakket
- 2 hvitløkfedd, finhakket
- 1 dl sellerirot i terninger eller raspet
- 2 gulrøtter raspet
- 2 toppet ss soltørket tomat i olje, hakket
- Litt mer karripulver (valgfritt)
- 5 dl hønsekraft eller buljong
- 100 g fersk spinat
- Litt persille
-
SLIK GJØR DU
-
1Bland karripulver, paprikapulver, salt og olje i en bolle. Ha i kyllingbiter og vend godt til all kylling er dekket med marinade.
-
2Hell kaldt vann over risen og la den stå i 15 minutter. Skyll så risen til vannet er blankt. Sil av risen og sett den til side.
-
3Stek kylling rask i gryten til den har fått farge på begge sider, men ikke gjennomstekt. Flytt kyllingbitene over på et fat. Fres løk og hvitløk i samme gryten til nesten myk. Tilsett selleri og gulrot og stek litt til.
-
4Ha litt mer olje i gryten og tilsett den avsilte risen og soltørkete tomater. Stek i ca. 2 minutter på middels varme under stadig omrøring til risen er blank.
-
5Tilsett litt karripulver og fortsett å steke risen i noen sekunder mens du rører. Hell i kraft/buljong og kok opp.
-
6Ha i spinatblader og legg kyllingbiter opp på spinaten. Kok med lokk i ca.12 minutter til all væske er absorbert.
-
7Flytt gryten fra platen, ikke rør i risen. Legg gjerne et kjøkkenhåndkle mellom lokket og gryten og la risen hvile i 10 minutter.
-
8Bruk en slikkepott i risen, dra den langs grytekanten og løft risen mot midten slik at riskornene skilles fra hverandre.
-
9Smak til med salt og dryss over litt persille