- Mel
Ingredienser
- 7 g gjær
- 140 ml lunkent vann
- En klype havsalt
- 1 klype sukker
- 1 ss olivenolje
- 250 g mel
- 150 g mozzarella av bøffel, i små skiver
- Svarte oliven (valgfritt)
- Noen ferskhakkede basilikumblader
- Salt og nykvernet svart pepper
- Olivenolje
- 8 ansjosfileter, alternativt 1 boks sardiner i olivenolje (ca. 85 g avrent)
- Noen kapers
- Mengder etter smak, men minst 50 g av hver ostetype for 3–4 pizzaer
- Parmesan
- Mozzarella
- Provolone
- Mild gorgonzola
- Nykvernet svart pepper
- Olivenolje
- 1 stor løk skåret i ringer
- 7–8 store tomater, skrelt og hakket
- 1–2 fedd pressede hvitløk
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 klype sukker
- 1 ts tørket oregano eller ferske oreganoblader
-
SLIK GJØR DU
-
1Pizzadeig
-
2Ha salt, sukker og mel i en bolle.
-
3I en mugge legger du gjær i lunkent vann og tilsetter deretter olivenolje.
-
4Hell de våte ingrediensene over i de tørre ingrediensene, bland og kna det deretter sammen for å formen en jevn deig. Sett deigen i kjøleskapet for å la den hvile over natten.
-
5Neste dag tar du deigen ut av kjøleskapet og lar den romtempereres. Dette tar ca. 30 minutter.
-
6Del deigen og rull den deretter ut til enten 8 mellomstore eller 12 små pizzaer.
-
7Sett 3-lags stekepannen i rustfritt stål på middels varme og tilsett litt olje i pannen. Avhengig av hvor store pizzaene dine er, legger du 2–4 pizzaer i pannen for å steke dem, sørg for at det er god nok plass til dem. Stek deigen i ca. 3–4 minutter til de er gyllenbrune
-
8Pizza Romania
-
9Vend pizzadeigen i stekepannen, fordel først tomatsausen oppå
-
10og dryss over olivenolje i en sirkelbevegelse.
-
11Dekk med mozzarella og oliven og la det steke med lokk på. Dryss med basilikumblader og server.
-
12Pizza Sardenaira
-
13Vend pizzadeigen i pannen og fordel først tomatsaus over deigen. Tilsett kapers, og fordel ansjos på toppen.
-
14Til slutt drysser du litt olivenolje over og lar det steke med lokk på.
-
15Pizza Quattro Formaggi
-
16Riv parmesanen og skjær de andre ostene i små terninger.
-
17Vend pizzaen i stekepannen og fordel osteterningene på pizzadeigen og dryss over den revne parmesanen. Krydre med nykvernet pepper.
-
18Hell litt olivenolje over pizzaen slik at den ikke tørker inn, og legg på lokk.
-
19Tomatsaus for Romana- og Sardenaira-pizza
-
20Tilbered sausen ved å sette en kasserolle på lav til middels varme, tilsett olivenolje, løk og hakkede tomater og stek til løken er myk, dette tar ca. 10 minutter.
-
21Tilsett hvitløk og krydre godt med salt, pepper, en klype sukker og fersk eller tørket oregano. Bland sammen og sett til side til du er klar til å lage pizzaene dine.