Pizza

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Pizza
Denne italienske klassikeren er en favorittrett verden over, og er et enkelt måltid som kan deles med venner. Den er enkel å lage. Du lager din egen deig fra bunnen av og strør over med dine favorittsmaker, eller prøv et par av våre velprøvde, klassiske kombinasjoner.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Pizzadeigen
  • 7 g gjær
  • 140 ml lunkent vann
  • En klype havsalt
  • 1 klype sukker
  • 1 ss olivenolje
  • 250 g mel
Pizza Romania - Topping
  • 150 g mozzarella av bøffel, i små skiver
  • Svarte oliven (valgfritt)
  • Noen ferskhakkede basilikumblader
  • Salt og nykvernet svart pepper
Pizza Sardenaira - Topping
  • Olivenolje
  • 8 ansjosfileter, alternativt 1 boks sardiner i olivenolje (ca. 85 g avrent)
  • Noen kapers
Pizza Quattro Formaggi - Topping
  • Mengder etter smak, men minst 50 g av hver ostetype for 3–4 pizzaer
  • Parmesan
  • Mozzarella
  • Provolone
  • Mild gorgonzola
  • Nykvernet svart pepper
  • Olivenolje
Tomatsaus for Romana- og Sardenaira-pizza
  • 1 stor løk skåret i ringer
  • 7–8 store tomater, skrelt og hakket
  • 1–2 fedd pressede hvitløk
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 klype sukker
  • 1 ts tørket oregano eller ferske oreganoblader
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Pizzadeig
  • 2
    Ha salt, sukker og mel i en bolle.
  • 3
    I en mugge legger du gjær i lunkent vann og tilsetter deretter olivenolje.
  • 4
    Hell de våte ingrediensene over i de tørre ingrediensene, bland og kna det deretter sammen for å formen en jevn deig. Sett deigen i kjøleskapet for å la den hvile over natten.
  • 5
    Neste dag tar du deigen ut av kjøleskapet og lar den romtempereres. Dette tar ca. 30 minutter.
  • 6
    Del deigen og rull den deretter ut til enten 8 mellomstore eller 12 små pizzaer.
  • 7
    Sett 3-lags stekepannen i rustfritt stål på middels varme og tilsett litt olje i pannen. Avhengig av hvor store pizzaene dine er, legger du 2–4 pizzaer i pannen for å steke dem, sørg for at det er god nok plass til dem. Stek deigen i ca. 3–4 minutter til de er gyllenbrune
  • 8
    Pizza Romania
  • 9
    Vend pizzadeigen i stekepannen, fordel først tomatsausen oppå
  • 10
    og dryss over olivenolje i en sirkelbevegelse.
  • 11
    Dekk med mozzarella og oliven og la det steke med lokk på. Dryss med basilikumblader og server.
  • 12
    Pizza Sardenaira
  • 13
    Vend pizzadeigen i pannen og fordel først tomatsaus over deigen. Tilsett kapers, og fordel ansjos på toppen.
  • 14
    Til slutt drysser du litt olivenolje over og lar det steke med lokk på.
  • 15
    Pizza Quattro Formaggi
  • 16
    Riv parmesanen og skjær de andre ostene i små terninger.
  • 17
    Vend pizzaen i stekepannen og fordel osteterningene på pizzadeigen og dryss over den revne parmesanen. Krydre med nykvernet pepper.
  • 18
    Hell litt olivenolje over pizzaen slik at den ikke tørker inn, og legg på lokk.
  • 19
    Tomatsaus for Romana- og Sardenaira-pizza
  • 20
    Tilbered sausen ved å sette en kasserolle på lav til middels varme, tilsett olivenolje, løk og hakkede tomater og stek til løken er myk, dette tar ca. 10 minutter.
  • 21
    Tilsett hvitløk og krydre godt med salt, pepper, en klype sukker og fersk eller tørket oregano. Bland sammen og sett til side til du er klar til å lage pizzaene dine.