- Mel
Ingredienser
- 10 g gjær
- 1 knivsodd sukker
- 2 ss lunkent vann
- 2 ss hvetemel
- 150 g grovt durummel
- 200 g hvetemel
- 2 ss olivenolje
- ½ ts salt
- 2 dl lunkent vann
- 100 g soltørkede tomater i olje
- 2 ss kapers
- 1 ansjos
- 2 ss sorte oliven
- 1½ dl olivenolje
- 6–8 skiver parmaskinke
-
SLIK GJØR DU
-
1Rør sammen gjær, sukker, vann og mel til fordeig i en liten bolle. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle, sett den på et lunt sted og la deigen heve i 30 minutter.
-
2Bland de to melsortene til selve deigen, og hell melblandingen ut på bordet.
-
3Lag en fordypning i midten, og plasser fordeigen i fordypningen sammen med olivenolje, salt og lunkent vann. Kna deigen i minst 10 minutter, til den er glatt og smidig.
-
4Dekk deigen, og sett den til heving et lunt sted i én time.
-
5I mellomtiden lager du tomat- og oliventapenaden. Legg alle ingrediensene i en blender og blend raskt til en grov tapenade.
-
6Elt deigen på et melete bord, og rull den ut til et rektangel på ca. 30 x 40 cm.
-
7Smør tomat- og oliventapenaden utover deigen i et jevnt lag, og legg parmaskinken på toppen.
-
8Rull deigen så stramt som mulig fra langsiden, og skjær rullen i 3–4 cm tykke skiver.
-
9Sett ovnen på 240 °C.
-
10Sett en støpejernsgryte (4,2 l/24 cm) i ovnen, og la den varme seg opp. La gryten stå i den varme ovnen i minst 15 minutter før du har i deigen.
-
11Ta gryten ut, og fordel pizzahjulene i gryten (se foto).
-
12Sett gryten i ovnen, og skru ned varmen til 225 °C. Stek hjulene i 25–30 minutter. Avkjøl pizzahjulene i gryten før du vender dem ut.