Pommes Lyonnaise

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Pommes Lyonnaise
Kanskje høres poteter og løk ordinært ut, men denne ukompliserte retten forvandler disse ydmyke basisvarene til ekstraordinært tilbehør på middagsbordet. Retten oppsto i byen Lyon som ligger i Rhône-Alpes-regionen, der dyktige kokker fant ut hvordan man mestrer teksturen og utseendet til denne retten. Hemmeligheten er å forkoke potetene i saltet vann før man arrangerer dem i en støpejernspanne. Deretter bakes de i ovnen til de er gylne og sprø. Pommes Lyonnaise passer svært godt som tilbehør til stek eller biff.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 bakepoteter
  • 4 ss smør + ekstra til pensling
  • 1 løk, delt i to og skåret i tynne skiver
  • Salt og pepper
  • Fersk persille til pynt, finhakket
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp ovnen til 200 °C
  • 2
    Skrell potetene og skjær dem i ekstra tynne skiver på et mandolinjern.
  • 3
    Ha dem i en gryte og dekk dem med saltet vann. Kok opp og blansjer dem i 2 minutter. Hell av vannet og la dem kjøle av
  • 4
    Varm opp støpejernspannen på middels varme og smelt 2 ss smør i denne. Tilsett løk og stek dem til de er myke.
  • 5
    Skru litt ned på varmen og fortsett med å steke mens du jevnlig rører i løkene. Når løkene har karamellisert, heller du dem i en skål og lar dem kjøle av
  • 6
    Tilsett 2 ss smør i den tomme pannen nok en gang og la det smelte. Arranger 1/3 av potetene i bunnen av pannen og krydre med salt og pepper.
  • 7
    Dekk dem med halvparten av de karamelliserte løkene. Gjenta fremgangsmåten med potetene og løkene og avslutt med resten av potetene.
  • 8
    Pensle toppen med litt smeltet smør. Krydre med salt og pepper Bak i ovnen i 10 til 12 minutter. Potetene skal være gyllenbrune
  • 9
    Løsne potetene fra pannen med en tynn stekekniv og overfør dem forsiktig til et fat. Dryss med persille og server det varmt