- Grønnsaker
Ingredienser
- 2 bakepoteter
- 4 ss smør + ekstra til pensling
- 1 løk, delt i to og skåret i tynne skiver
- Salt og pepper
- Fersk persille til pynt, finhakket
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp ovnen til 200 °C
-
2Skrell potetene og skjær dem i ekstra tynne skiver på et mandolinjern.
-
3Ha dem i en gryte og dekk dem med saltet vann. Kok opp og blansjer dem i 2 minutter. Hell av vannet og la dem kjøle av
-
4Varm opp støpejernspannen på middels varme og smelt 2 ss smør i denne. Tilsett løk og stek dem til de er myke.
-
5Skru litt ned på varmen og fortsett med å steke mens du jevnlig rører i løkene. Når løkene har karamellisert, heller du dem i en skål og lar dem kjøle av
-
6Tilsett 2 ss smør i den tomme pannen nok en gang og la det smelte. Arranger 1/3 av potetene i bunnen av pannen og krydre med salt og pepper.
-
7Dekk dem med halvparten av de karamelliserte løkene. Gjenta fremgangsmåten med potetene og løkene og avslutt med resten av potetene.
-
8Pensle toppen med litt smeltet smør. Krydre med salt og pepper Bak i ovnen i 10 til 12 minutter. Potetene skal være gyllenbrune
-
9Løsne potetene fra pannen med en tynn stekekniv og overfør dem forsiktig til et fat. Dryss med persille og server det varmt