Svinebog med purreløk, sjampinjong og fløtesaus

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Svinebog med purreløk, sjampinjong og fløtesaus
Denne fantastiske, langtidsstekte retten er perfekt til helgen når du har ekstra tid til å kretse rundt matlagingen. Retten er enkel å forberede og skal bare godgjøre seg i ovnen, så det er masser av tid til å gjøre andre ting. Svinebogen, som blir svært mør etter 2 timer i ovnen, får selskap av en lekker fløtesaus med purreløk, bacon og sjampinjong – ekte hyggemat!
HOVEDINGREDIENSER
  • Svinekjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1,2–1,5 kg svinebog, fjern bein og skinn
  • 350 g bacon, skåret i terninger
  • 2 purreløker, halvert og skåret i skiver
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 laurbærblad
  • 2–3 kvister rosmarin
  • 2–3 kvister timian
  • 2 ss hvetemel
  • 4,5 dl lys øl, f.eks. weissbier
  • 4,5 dl svine-, hønse- eller grønnsaksbuljong
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 250 g sjampinjong, skåret i tykke skiver
  • 2 dl fløte
  • Salt og pepper, etter smak
  • Finhakket persille, etter smak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp ovnen til 150 °C
  • 2
    Sett den ovale gryten på komfyren, og varm den opp ved middels varme. Tilsett olje og bacon, og brun det av. Når du steker bacon ved middels varme, kan fettet smelte fra uten at det blir svidd. Ta baconet ut av gryten, men la det smakfulle fettet bli igjen. Sett baconet til side.
  • 3
    Krydre svinebogen med salt og pepper, og stek den i gryten. Sørg for at alle sidene får farge. Ta svinebogen ut av gryten og sett til side.
  • 4
    Ha purreløk, hvitløk og krydderurter i gryten, og stek alt i cirka 10 minutter til purreløken har tatt farge. Dryss med mel og la det steke i et par minutter. Hell ved øl og buljong, og la væsken koke opp.
  • 5
    Legg svinebogen og bacon tilbake i gryten, legg på lokk og sett den i ovnen. La svinebogen tilberede i 2 timer.
  • 6
    Imens varmer du opp en stekepanne ved middels varme. Smelt smøret i denne, tilsett sjampinjonger og krydre med salt og pepper. Stek til de har fått god farge, og sett til side.
  • 7
    Når svinebogen er ferdig, kan du tilsette de stekte sjampinjongene og fløten og røre godt rundt. Sett gryten tilbake i ovnen i ytterligere 15 minutter, uten lokk.
  • 8
    Rør i persille og smak til med salt og pepper før servering. Server eventuelt med en grønn salat og et godt brød eller med potetmos.