- Svinekjøtt
Ingredienser
- 1,2–1,5 kg svinebog, fjern bein og skinn
- 350 g bacon, skåret i terninger
- 2 purreløker, halvert og skåret i skiver
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 laurbærblad
- 2–3 kvister rosmarin
- 2–3 kvister timian
- 2 ss hvetemel
- 4,5 dl lys øl, f.eks. weissbier
- 4,5 dl svine-, hønse- eller grønnsaksbuljong
- 1 ss smør
- 1 ss olivenolje
- 250 g sjampinjong, skåret i tykke skiver
- 2 dl fløte
- Salt og pepper, etter smak
- Finhakket persille, etter smak
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp ovnen til 150 °C
-
2Sett den ovale gryten på komfyren, og varm den opp ved middels varme. Tilsett olje og bacon, og brun det av. Når du steker bacon ved middels varme, kan fettet smelte fra uten at det blir svidd. Ta baconet ut av gryten, men la det smakfulle fettet bli igjen. Sett baconet til side.
-
3Krydre svinebogen med salt og pepper, og stek den i gryten. Sørg for at alle sidene får farge. Ta svinebogen ut av gryten og sett til side.
-
4Ha purreløk, hvitløk og krydderurter i gryten, og stek alt i cirka 10 minutter til purreløken har tatt farge. Dryss med mel og la det steke i et par minutter. Hell ved øl og buljong, og la væsken koke opp.
-
5Legg svinebogen og bacon tilbake i gryten, legg på lokk og sett den i ovnen. La svinebogen tilberede i 2 timer.
-
6Imens varmer du opp en stekepanne ved middels varme. Smelt smøret i denne, tilsett sjampinjonger og krydre med salt og pepper. Stek til de har fått god farge, og sett til side.
-
7Når svinebogen er ferdig, kan du tilsette de stekte sjampinjongene og fløten og røre godt rundt. Sett gryten tilbake i ovnen i ytterligere 15 minutter, uten lokk.
-
8Rør i persille og smak til med salt og pepper før servering. Server eventuelt med en grønn salat og et godt brød eller med potetmos.