Posjert laks i hvitvin og syrlig honning i ovnen

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Posjert laks i hvitvin og syrlig honning i ovnen
Med enkel tilberedning og full av smak nytes denne laksen posjert i ovnen aller best med frisk urtesalat og sprø bagett. Ta den til bordet med servering fra en buffetgryte.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 5 dl tørr hvitvin
  • 1 kg helside norsk laks
  • 1 lime, skåret i runde skiver
  • 1grapefrukt, skåret i runde skiver
  • 1 sitron, skåret i runde skiver
  • 1 appelsin, skåret i runde skiver
  • 150 g smør
  • 60 ml honning
  • Havsalt og nymalt svart pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett på forvarme: 200 °C / 180 °C varmluft / gassmerke 6.
  • 2
    Hell hvitvinen i en Le Creuset buffetgryte (26 cm). Sett laksen i bunnen av gryten med sitrusskivene dandert på toppen.
  • 3
    Dryss over med honning og sett på klatter med smør. Posjeres i ovnen i 10–15 minutter etter hvadu foretrekker. Smak til med krydder.
  • 4
    Serveres med frisk urtesalat og sprø bagett.