- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 5 dl tørr hvitvin
- 1 kg helside norsk laks
- 1 lime, skåret i runde skiver
- 1grapefrukt, skåret i runde skiver
- 1 sitron, skåret i runde skiver
- 1 appelsin, skåret i runde skiver
- 150 g smør
- 60 ml honning
- Havsalt og nymalt svart pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett på forvarme: 200 °C / 180 °C varmluft / gassmerke 6.
-
2Hell hvitvinen i en Le Creuset buffetgryte (26 cm). Sett laksen i bunnen av gryten med sitrusskivene dandert på toppen.
-
3Dryss over med honning og sett på klatter med smør. Posjeres i ovnen i 10–15 minutter etter hvadu foretrekker. Smak til med krydder.
-
4Serveres med frisk urtesalat og sprø bagett.