![Posjert laks i hvitvin og syrlig honning i ovnen](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dwd5ccc7aa/images/content-recipes/HD_720/LC_20211224_GB_RC_CI_r0000000001756_ENG.jpg)
Med enkel tilberedning og full av smak nytes denne laksen posjert i ovnen
aller best med frisk urtesalat og sprø bagett. Ta den til bordet med servering fra en buffetgryte.
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skalldyr
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 5 dl tørr hvitvin
- 1 kg helside norsk laks
- 1 lime, skåret i runde skiver
- 1grapefrukt, skåret i runde skiver
- 1 sitron, skåret i runde skiver
- 1 appelsin, skåret i runde skiver
- 150 g smør
- 60 ml honning
- Havsalt og nymalt svart pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett på forvarme: 200 °C / 180 °C varmluft / gassmerke 6.
-
2Hell hvitvinen i en Le Creuset buffetgryte (26 cm). Sett laksen i bunnen av gryten med sitrusskivene dandert på toppen.
-
3Dryss over med honning og sett på klatter med smør. Posjeres i ovnen i 10–15 minutter etter hvadu foretrekker. Smak til med krydder.
-
4Serveres med frisk urtesalat og sprø bagett.