
En avokadotoast med posjerte egg har aldri vært enklere. La pannen gjøre arbeidet for deg og bruk i stedet tiden på å nyte en lekker frokost eller lett lunsj. Posjeringsinnsatsen kan ta 1–4 egg.
Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med Grødgrisen.
HOVEDINGREDIENSER
- Egg
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Sautepanne m/pocheringsinnsats 3-ply rustfritt stål
1 999,00 kr.
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- Brød i skiver (ferskbakt eller ristet)
- ½ most avokado pr. person
- Litt sitronsaft
- Salt/pepper/chili
- Et par cherrytomater
- 1–4 posjerte egg
- Karse til pynt
Ytterligere:
- 0,5 l vann til posjering
-
SLIK GJØR DU
-
1Hell 0,5 l vann i pannen, legg posjeringsinnsatsen over og sett på lokket. Vannet skal bringes i kok til det kommer damp på innersiden av lokket.
-
2Fjern lokket og tilsett eggene i innsatsen (kan med fordel knekkes i separat skål først). Juster ev. varmen så vannet fordamper, men ikke koker.
-
3Posjer eggene i 3–4½ minutter alt etter om du vil ha en bløtere eller hardere konsistens.
-
4Mens eggene posjerer, moser du ½ avokado sammen med litt sitronsaft og krydret med salt, pepper og ev. litt chiliflak.
-
5Ha avokadomosen på brødet sammen med et par halve cherrytomater, 1 posjert egg og karse til pynt.