- Egg
Ingredienser
- Brød i skiver (ferskbakt eller ristet)
- ½ most avokado pr. person
- Litt sitronsaft
- Salt/pepper/chili
- Et par cherrytomater
- 1–4 posjerte egg
- Karse til pynt
- 0,5 l vann til posjering
-
SLIK GJØR DU
-
1Hell 0,5 l vann i pannen, legg posjeringsinnsatsen over og sett på lokket. Vannet skal bringes i kok til det kommer damp på innersiden av lokket.
-
2Fjern lokket og tilsett eggene i innsatsen (kan med fordel knekkes i separat skål først). Juster ev. varmen så vannet fordamper, men ikke koker.
-
3Posjer eggene i 3–4½ minutter alt etter om du vil ha en bløtere eller hardere konsistens.
-
4Mens eggene posjerer, moser du ½ avokado sammen med litt sitronsaft og krydret med salt, pepper og ev. litt chiliflak.
-
5Ha avokadomosen på brødet sammen med et par halve cherrytomater, 1 posjert egg og karse til pynt.