Posjerte egg

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Posjerte egg
En avokadotoast med posjerte egg har aldri vært enklere. La pannen gjøre arbeidet for deg og bruk i stedet tiden på å nyte en lekker frokost eller lett lunsj. Posjeringsinnsatsen kan ta 1–4 egg. Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med Grødgrisen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Egg
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Brød i skiver (ferskbakt eller ristet)
  • ½ most avokado pr. person
  • Litt sitronsaft
  • Salt/pepper/chili
  • Et par cherrytomater
  • 1–4 posjerte egg
  • Karse til pynt
Ytterligere:
  • 0,5 l vann til posjering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hell 0,5 l vann i pannen, legg posjeringsinnsatsen over og sett på lokket. Vannet skal bringes i kok til det kommer damp på innersiden av lokket.
  • 2
    Fjern lokket og tilsett eggene i innsatsen (kan med fordel knekkes i separat skål først). Juster ev. varmen så vannet fordamper, men ikke koker.
  • 3
    Posjer eggene i 3–4½ minutter alt etter om du vil ha en bløtere eller hardere konsistens.
  • 4
    Mens eggene posjerer, moser du ½ avokado sammen med litt sitronsaft og krydret med salt, pepper og ev. litt chiliflak.
  • 5
    Ha avokadomosen på brødet sammen med et par halve cherrytomater, 1 posjert egg og karse til pynt.