Posjerte ferskener med mandelkrem og Amaretti-kaker

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Posjerte ferskener med mandelkrem og Amaretti-kaker
Dette er en fin, porsjonsanrettet dessert som du kan servere til gjestene dine som avslutning på en herlig middag. Den består av møre og aromatiske ferskener som posjeres i ovnen, og som får selskap av kremet mascarpone med smak av mandel og Amaretti-kaker. Amaretti er en klassisk, italiensk kake som passer perfekt til denne desserten, men det går fint an å erstatte den med makroner eller en annen sprø kake.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Posjerte ferskener:
  • 4 ferskener, middels store (ev. skåret til slik at de passer i minigrytene)
  • 4 ss mandellikør, f.eks. Disaronno
  • 75 g honning
  • 2 dl vann
  • 1 vaniljestang, flekket
Mandelkrem:
  • 150 g mascarpone
  • 1–2 ss mandellikør, f.eks. Disaronno
  • 1 ss melis
  • 45 g Amaretti-kaker (kan erstattes med makroner eller en annen sprø kake)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 200 °C
  • 2
    Lag sirupen til de posjerte ferskenene ved å blande sammen mandellikør, honning, vann og vaniljestang i en kasserolle. La den småkoke til honningen er oppløst. Ta ut vaniljestangen.
  • 3
    Plasser en fersken i hver minigryte, og hell sirup over dem. Legg på lokk og bak dem i ovnen i 30 minutter.
  • 4
    Ta av lokket og bak i ytterligere 10 minutter, slik at sirupen reduseres en smule. Bruk en skarp kniv til å sjekke om ferskenene er møre. Når de er ferdige, lar du dem avkjøles litt. Du kan eventuelt skjære dem opp og ta ut ferskensteinene før servering.
  • 5
    I mellomtiden lager du mandelkremen ved å blande sammen mascarpone, mandellikør og melis.
  • 6
    Når du er klar til å servere, anretter du hver minigryte med en skjefull mandelkrem drysset med smuldrede Amaretti-kaker.
 
Tips:
Desserten kan også lages alkoholfri ved å erstatte mandellikøren med litt mandelaroma.
 
 
Le Creuset