
Dette er en fin, porsjonsanrettet dessert som du kan servere til gjestene dine som avslutning på en herlig middag. Den består av møre og aromatiske ferskener som posjeres i ovnen, og som får selskap av kremet mascarpone med smak av mandel og Amaretti-kaker. Amaretti er en klassisk, italiensk kake som passer perfekt til denne desserten, men det går fint an å erstatte den med makroner eller en annen sprø kake.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Posjerte ferskener:
- 4 ferskener, middels store (ev. skåret til slik at de passer i minigrytene)
- 4 ss mandellikør, f.eks. Disaronno
- 75 g honning
- 2 dl vann
- 1 vaniljestang, flekket
Mandelkrem:
- 150 g mascarpone
- 1–2 ss mandellikør, f.eks. Disaronno
- 1 ss melis
- 45 g Amaretti-kaker (kan erstattes med makroner eller en annen sprø kake)
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 200 °C
-
2Lag sirupen til de posjerte ferskenene ved å blande sammen mandellikør, honning, vann og vaniljestang i en kasserolle. La den småkoke til honningen er oppløst. Ta ut vaniljestangen.
-
3Plasser en fersken i hver minigryte, og hell sirup over dem. Legg på lokk og bak dem i ovnen i 30 minutter.
-
4Ta av lokket og bak i ytterligere 10 minutter, slik at sirupen reduseres en smule. Bruk en skarp kniv til å sjekke om ferskenene er møre. Når de er ferdige, lar du dem avkjøles litt. Du kan eventuelt skjære dem opp og ta ut ferskensteinene før servering.
-
5I mellomtiden lager du mandelkremen ved å blande sammen mascarpone, mandellikør og melis.
-
6Når du er klar til å servere, anretter du hver minigryte med en skjefull mandelkrem drysset med smuldrede Amaretti-kaker.
Tips:
Desserten kan også lages alkoholfri ved å erstatte mandellikøren med litt mandelaroma.
