Posjerte pærer

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Posjerte pærer
Posjerte pærer er en herlig og enkel dessert. Serverer du pærene med en kule god vaniljeis og sjokoladesaus, har du den klassiske desserten Poire Belle Hélène. Vil du gjøre pærene ekstra luksuriøse kan du tilsette litt safran. Den tørre safransmaken egner seg ypperlig i denne retten.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 L vann
  • 300 g sukker
  • 2 ss ingefær i grove terninger
  • 1 sitron
  • 2 kanelstenger
  • 8 hele kardemommefrø
  • 10-12 små, faste pærer
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Kok opp vannet sammen med sukker, ingefær, sitronskiver og kanelstenger. La det koke til sukkeret er oppløst.
  • 2
    Skrell pærene mens laken koker. Legg pærene ned i laken. La pærene småkoke i ti minutter, og la dem deretter trekke ferdig i laken til de er møre.
  • 3
    Server pærene med sjokoladesaus og en god vaniljeis.
  • 4
    Tips:
  • 5
    Pærene kan gjerne tilberedes i forveien og oppbevares på glass.