
Posjerte pærer er en herlig og enkel dessert. Serverer du pærene med en kule god vaniljeis og sjokoladesaus, har du den klassiske desserten Poire Belle Hélène. Vil du gjøre pærene ekstra luksuriøse kan du tilsette litt safran. Den tørre safransmaken egner seg ypperlig i denne retten.
HOVEDINGREDIENSER
- Frukt
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 1 L vann
- 300 g sukker
- 2 ss ingefær i grove terninger
- 1 sitron
- 2 kanelstenger
- 8 hele kardemommefrø
- 10-12 små, faste pærer
-
SLIK GJØR DU
-
1Kok opp vannet sammen med sukker, ingefær, sitronskiver og kanelstenger. La det koke til sukkeret er oppløst.
-
2Skrell pærene mens laken koker. Legg pærene ned i laken. La pærene småkoke i ti minutter, og la dem deretter trekke ferdig i laken til de er møre.
-
3Server pærene med sjokoladesaus og en god vaniljeis.
-
4Tips:
-
5Pærene kan gjerne tilberedes i forveien og oppbevares på glass.