- Kjøtt
Ingredienser
- 500 g poteter, forkokt og i terninger
- 500 g strimlet kylling
- 125 g bacon i grove terninger
- 2 løk, hakket
- 4 fedd hvitløk, presset
- 3 purreløker, i skiver
- ½ brokkoli, i buketter
- 100 g champignon, i skiver
- 2 paprikaer, i grove terninger
- 1 boks hakkede tomater
- 2 ss tomatpuré
- 2 ts paprika, knust
- 1 ss timian, knust
- 1 ts chili, knust (etter smak)
- 2,5 dl matfløte
- 200 g pikant ost
- Salt og pepper
- Fersk timian
- Olivenolje
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 180 grader varmluft.
-
2Vask potetene grundig og skjær dem i terninger på ca. 1 x 1 cm. Kok dem i ca. 4–5 minutter, så du er sikker på at de får nok i ovnen.
-
3Stek baconet i en panne og ha det over i en ildfast form. La fettet fra baconet bli i pannen, og gjør det samme med kyllingen.
-
4Finn fram en stor kjele og fres løk, hvitløk og purre til den er klar og myk. Tilsett potet, sopp, paprika og brokkoli og la det koke i ca. 5 minutter.
-
5Tilsett krydder, hakkede tomater, tomatpuré, fløte og pikant ost. Rør godt til det bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og krydder.
-
6Fordel grønnsaksblandingen i den ildfaste formen og bland det godt med kjøttet.
-
7Stek i ovnen i ca. 30–40 minutter og topp retten med fersk timian før servering.