Potetform med kylling, grønnsaker og krydder

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Potetform med kylling, grønnsaker og krydder
Denne oppskriften blir definitivt familiens nye favoritt! Denne potetretten er et perfekt hverdagsmåltid, fordi den både inneholder fløte og bacon, men også masse grønnsaker. Server f.eks. med en grønn salat, så er middagen klar! Oppskrift og fotografering er laget av Emma Olsen / www.emmaolsen.dk
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g poteter, forkokt og i terninger
  • 500 g strimlet kylling
  • 125 g bacon i grove terninger
  • 2 løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, presset
  • 3 purreløker, i skiver
  • ½ brokkoli, i buketter
  • 100 g champignon, i skiver
  • 2 paprikaer, i grove terninger
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ts paprika, knust
  • 1 ss timian, knust
  • 1 ts chili, knust (etter smak)
  • 2,5 dl matfløte
  • 200 g pikant ost
  • Salt og pepper
  • Fersk timian
  • Olivenolje
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 180 grader varmluft.
  • 2
    Vask potetene grundig og skjær dem i terninger på ca. 1 x 1 cm. Kok dem i ca. 4–5 minutter, så du er sikker på at de får nok i ovnen.
  • 3
    Stek baconet i en panne og ha det over i en ildfast form. La fettet fra baconet bli i pannen, og gjør det samme med kyllingen.
  • 4
    Finn fram en stor kjele og fres løk, hvitløk og purre til den er klar og myk. Tilsett potet, sopp, paprika og brokkoli og la det koke i ca. 5 minutter.
  • 5
    Tilsett krydder, hakkede tomater, tomatpuré, fløte og pikant ost. Rør godt til det bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og krydder.
  • 6
    Fordel grønnsaksblandingen i den ildfaste formen og bland det godt med kjøttet.
  • 7
    Stek i ovnen i ca. 30–40 minutter og topp retten med fersk timian før servering.