
Denne oppskriften blir definitivt familiens nye favoritt! Denne potetretten er et perfekt hverdagsmåltid, fordi den både inneholder fløte og bacon, men også masse grønnsaker. Server f.eks. med en grønn salat, så er middagen klar! Oppskrift og fotografering er laget av Emma Olsen / www.emmaolsen.dk
HOVEDINGREDIENSER
- Kjøtt
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 500 g poteter, forkokt og i terninger
- 500 g strimlet kylling
- 125 g bacon i grove terninger
- 2 løk, hakket
- 4 fedd hvitløk, presset
- 3 purreløker, i skiver
- ½ brokkoli, i buketter
- 100 g champignon, i skiver
- 2 paprikaer, i grove terninger
- 1 boks hakkede tomater
- 2 ss tomatpuré
- 2 ts paprika, knust
- 1 ss timian, knust
- 1 ts chili, knust (etter smak)
- 2,5 dl matfløte
- 200 g pikant ost
- Salt og pepper
- Fersk timian
- Olivenolje
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 180 grader varmluft.
-
2Vask potetene grundig og skjær dem i terninger på ca. 1 x 1 cm. Kok dem i ca. 4–5 minutter, så du er sikker på at de får nok i ovnen.
-
3Stek baconet i en panne og ha det over i en ildfast form. La fettet fra baconet bli i pannen, og gjør det samme med kyllingen.
-
4Finn fram en stor kjele og fres løk, hvitløk og purre til den er klar og myk. Tilsett potet, sopp, paprika og brokkoli og la det koke i ca. 5 minutter.
-
5Tilsett krydder, hakkede tomater, tomatpuré, fløte og pikant ost. Rør godt til det bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og krydder.
-
6Fordel grønnsaksblandingen i den ildfaste formen og bland det godt med kjøttet.
-
7Stek i ovnen i ca. 30–40 minutter og topp retten med fersk timian før servering.