Potettortilla med erter

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Potettortilla med erter
Et smakfullt valg til lunsj. Hemmeligheten bak denne retten er å sørge for på at potetene er skåret like tykke. Bruk gjerne knepet med en mandolin. Da blir resultatet jevnere, og du får en helt utrolig sammensetning.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 8–10 middels store poteter, svært tynt skåret
  • 80 ml olivenolje
  • 200 g babyspinat, skylt
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • Smak til med havsalt og nykvernet svart pepper
  • 4 squash, raspet
  • 15 g smør
  • 6 store egg fra frittgående høner, pisket lett
  • 200 g friske erter, forvellet og dyppet i kaldt vann
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skjær potetene i tynne skiver med en skarp kniv eller en mandolin. Pass på at alle har samme størrelse for et jevnt resultat. Når de er skåret i skiver, legger du dem på et rent kjøkkenhåndkle og klapper til det er tørt.
  • 2
    Varm opp en Le Creuset Signature stekepanne (24 cm), tilsett 2 spiseskjeer olivenolje og kok opp spinaten raskt. Tilsett hvitløk, smak til med krydder og sett til side. Ha raspet squash til den begynner ¨bli brun i samme panne, men fremdeles har den friske grønne fargen. Fjern og sett til side.
  • 3
    I samme panne steker du potetene med litt mer olivenolje i porsjoner til de er gylne, men ikke sprø, på begge sider. Smak til med krydder. Fortsett slik til alle er stekt.
  • 4
    Sett en spiseskje smør i pannen over middels varme og dryss over litt olivenolje. Plasser noen av potetene i en løs stabel i en Le Creuset Signature stekepanne. Pass på at du ikke tar for mye med en gang. Lag litt plass til eggene som skal feste seg mellom potetene. Ha raspet squash i håndfuller over potetene.
  • 5
    Visp eggene og smak til med krydder før du heller det i pannen. Ha i det du har igjen av poteter og topp med raspet ost, om du vil.
  • 6
    Kok over lav varme i omtrent 20 minutter til eggene er så vidt faste i formen, mens du passer på at de ikke svir seg i bunnen. Sett en skjærefjøl i tre eller et grytelokk fra Le Creuset over denne gryten for at toppen av egget skal samle seg, raskere.
  • 7
    Dryss ut spinaten og ertene du hadde på raskt oppkok, og serveres varmt med skorpebrød.