- Grønnsaker
Ingredienser
- 8–10 middels store poteter, svært tynt skåret
- 80 ml olivenolje
- 200 g babyspinat, skylt
- 2 hvitløksfedd, hakket
- Smak til med havsalt og nykvernet svart pepper
- 4 squash, raspet
- 15 g smør
- 6 store egg fra frittgående høner, pisket lett
- 200 g friske erter, forvellet og dyppet i kaldt vann
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær potetene i tynne skiver med en skarp kniv eller en mandolin. Pass på at alle har samme størrelse for et jevnt resultat. Når de er skåret i skiver, legger du dem på et rent kjøkkenhåndkle og klapper til det er tørt.
-
2Varm opp en Le Creuset Signature stekepanne (24 cm), tilsett 2 spiseskjeer olivenolje og kok opp spinaten raskt. Tilsett hvitløk, smak til med krydder og sett til side. Ha raspet squash til den begynner ¨bli brun i samme panne, men fremdeles har den friske grønne fargen. Fjern og sett til side.
-
3I samme panne steker du potetene med litt mer olivenolje i porsjoner til de er gylne, men ikke sprø, på begge sider. Smak til med krydder. Fortsett slik til alle er stekt.
-
4Sett en spiseskje smør i pannen over middels varme og dryss over litt olivenolje. Plasser noen av potetene i en løs stabel i en Le Creuset Signature stekepanne. Pass på at du ikke tar for mye med en gang. Lag litt plass til eggene som skal feste seg mellom potetene. Ha raspet squash i håndfuller over potetene.
-
5Visp eggene og smak til med krydder før du heller det i pannen. Ha i det du har igjen av poteter og topp med raspet ost, om du vil.
-
6Kok over lav varme i omtrent 20 minutter til eggene er så vidt faste i formen, mens du passer på at de ikke svir seg i bunnen. Sett en skjærefjøl i tre eller et grytelokk fra Le Creuset over denne gryten for at toppen av egget skal samle seg, raskere.
-
7Dryss ut spinaten og ertene du hadde på raskt oppkok, og serveres varmt med skorpebrød.