Quiche med butternut squash, salvie og fetaost

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Quiche med butternut squash, salvie og fetaost
Smaksrikt fyll med karamellisert butternut squash og salt fetaost gjør denne quichen perfekt til en liten sammenkomst. Ta vare på restene til en lekker matpakke neste dag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
  • Egg
  • Mel
  • Ost
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Til deigen:
  • 250 g mel med lavt gluteninnhold
  • 1 klype salt
  • 125 g smør, kaldt, i terninger
  • 45 ml melk
Til fyllet:
  • 350 g butternut squash i terninger
  • 125 ml melk
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 store egg
  • 60 g fetaost
  • 2 ss salvie, hakket
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Til deigen:
  • 2
    Forvarm ovnen til 180 °C. Bland mel og salt sammen. Lag en fordypning i midten, og tilsett smør. Gni smør og mel sammen med fingerspissene til blandingen ligner fine brødsmuler. Tilsett melk, og rør rundt i massen med en gaffel til det dannes en deig. Rør ikke i deigen lenger enn høyst nødvendig. Pakk den i film, og flat den ut til en sirkel. Sett den i kjøleskapet i 20 minutter.
  • 3
    Dryss mel på bordet og på deigen, og rull den ut med en kjevle til den er 2 mm. Smør en Le Creuset-paiform på 28 cm, og legg mørdeigen på bunnen og sidene. Press deigen ut i terteformen, og trim overskytende deig. Prikk bunnen med en gaffel, og dekk den med bakepapir. Fyll opp med bakebønner og blindbak i 20 minutter. Ta ut av ovnen. Fjern bønnene og bakepapiret. Bak i ytterligere 10 minutter. Ta den ut, og la den kjøle seg ned.
  • 4
    Til fyllet:
  • 5
    Forvarm ovnen til 180 °C. Varm opp en stor stekepanne med litt olivenolje. Stek butternut squash i porsjoner til den er gyllen, smak til, og sett den til side. Pisk melk, creme fraiche og egg sammen, smak til og tilsett hakket salvie.
  • 6
    Legg squash på tertebunnen, og dryss over med fetaost. Hell eggeblandingen ut over terten, og bak i 45 minutter til den er gyllen og fast, men midten fortsatt er undertilberedt. Ta terten ut av ovnen, og avkjøl den på en stekeplate eller -rist. Serveres med en frisk grønn salat til.