- Grønnsaker
- Egg
- Mel
- Ost
Ingredienser
- 250 g mel med lavt gluteninnhold
- 1 klype salt
- 125 g smør, kaldt, i terninger
- 45 ml melk
- 350 g butternut squash i terninger
- 125 ml melk
- 125 ml crème fraîche
- 2 store egg
- 60 g fetaost
- 2 ss salvie, hakket
-
SLIK GJØR DU
-
1Til deigen:
-
2Forvarm ovnen til 180 °C. Bland mel og salt sammen. Lag en fordypning i midten, og tilsett smør. Gni smør og mel sammen med fingerspissene til blandingen ligner fine brødsmuler. Tilsett melk, og rør rundt i massen med en gaffel til det dannes en deig. Rør ikke i deigen lenger enn høyst nødvendig. Pakk den i film, og flat den ut til en sirkel. Sett den i kjøleskapet i 20 minutter.
-
3Dryss mel på bordet og på deigen, og rull den ut med en kjevle til den er 2 mm. Smør en Le Creuset-paiform på 28 cm, og legg mørdeigen på bunnen og sidene. Press deigen ut i terteformen, og trim overskytende deig. Prikk bunnen med en gaffel, og dekk den med bakepapir. Fyll opp med bakebønner og blindbak i 20 minutter. Ta ut av ovnen. Fjern bønnene og bakepapiret. Bak i ytterligere 10 minutter. Ta den ut, og la den kjøle seg ned.
-
4Til fyllet:
-
5Forvarm ovnen til 180 °C. Varm opp en stor stekepanne med litt olivenolje. Stek butternut squash i porsjoner til den er gyllen, smak til, og sett den til side. Pisk melk, creme fraiche og egg sammen, smak til og tilsett hakket salvie.
-
6Legg squash på tertebunnen, og dryss over med fetaost. Hell eggeblandingen ut over terten, og bak i 45 minutter til den er gyllen og fast, men midten fortsatt er undertilberedt. Ta terten ut av ovnen, og avkjøl den på en stekeplate eller -rist. Serveres med en frisk grønn salat til.