- Mel
Ingredienser
- 100 g smør
- 200 g hvetemel
- 1 egg
- 1 ts salt
- 1 ss linfrø
- 6 egg
- 3 ss fløte eller melk
- 1 ss tørket oregano
- salt og pepper
- 80 g serranoskinke
- 100 g soltørkede tomater i olje
- 100 g revet emmentalerost
-
SLIK GJØR DU
-
1Bland smør og mel sammen til blandingen har konsistens som brødsmuler.
-
2Tilsett egg, salt og linfrø, og rør til deigen kommer sammen.
-
3Form deigen til en kule med hendene, og pakk den inn i plastfolie. Legg den i kjøleskapet i en halv times tid.
-
4Sett ovnen på 200 °C.
-
5Rull deigen ut på et melete bord og legg den over i en paiform (26 cm). Prikk deigen forsiktig med en gaffel, og dekk kantene med aluminiumsfolie som du trykker rundt deigen og formen for å holde kantene oppreist under steking.
-
6Forstek bunnen i 10 minutter, og la den kjøle seg litt ned i formen på en rist.
-
7Pisk eggene til fyll sammen med fløte og tørket oregano. Tilsett salt og pepper etter smak.
-
8Hell eggeblandingen over paibunnen formen. Riv skinken i strimler og fordel disse i formen.
-
9Ta tomatene opp av oljen og grovhakk. Fordel tomatbitene over quichen, og strø revet emmentaler over.
-
10Stek quichen i 25 minutter, til den er fast, gyllen og sprø.
-
11Server gjerne med en grønn salat.