Quiche med serranoskinke

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Quiche med serranoskinke
Deilig og enkel oppskrift på paideig og fylling av serranoskinke, emmentaler og soltørkede tomater. Server gjerne med en grønn salat.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Paideig:
  • 100 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 1 ss linfrø
Fyll:
  • 6 egg
  • 3 ss fløte eller melk
  • 1 ss tørket oregano
  • salt og pepper
  • 80 g serranoskinke
  • 100 g soltørkede tomater i olje
  • 100 g revet emmentalerost
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Bland smør og mel sammen til blandingen har konsistens som brødsmuler.
  • 2
    Tilsett egg, salt og linfrø, og rør til deigen kommer sammen.
  • 3
    Form deigen til en kule med hendene, og pakk den inn i plastfolie. Legg den i kjøleskapet i en halv times tid.
  • 4
    Sett ovnen på 200 °C.
  • 5
    Rull deigen ut på et melete bord og legg den over i en paiform (26 cm). Prikk deigen forsiktig med en gaffel, og dekk kantene med aluminiumsfolie som du trykker rundt deigen og formen for å holde kantene oppreist under steking.
  • 6
    Forstek bunnen i 10 minutter, og la den kjøle seg litt ned i formen på en rist.
  • 7
    Pisk eggene til fyll sammen med fløte og tørket oregano. Tilsett salt og pepper etter smak.
  • 8
    Hell eggeblandingen over paibunnen formen. Riv skinken i strimler og fordel disse i formen.
  • 9
    Ta tomatene opp av oljen og grovhakk. Fordel tomatbitene over quichen, og strø revet emmentaler over.
  • 10
    Stek quichen i 25 minutter, til den er fast, gyllen og sprø.
  • 11
    Server gjerne med en grønn salat.