- Melkeprodukter
Ingredienser
- 2 rabarbrastilker, tynt skåret (se under for alternativer)
- 1 toppet teskje strøsukker
- 300 ml fløte eller vegansk fløte
- 100 ml fyldig gresk yoghurt eller kokosyoghurt
- 6 røtter ingefær, 4 finhakket, 2 tynt skåret, pluss 1 spiseskje sirup fra glasset
- Det ytre skallet av ½ sitron, ikke vokset
- Bringebær, friske, skåret
- Bringebær, friske, most
- Pære, ubehandlet og fint skåret
- Plommer, kokt med litt sukker
- Stikkelsbær, kokt med litt sukker
-
SLIK GJØR DU
-
1Ovnstemperatur: 190 °C / gassmerke 5.
-
2Kok rabarbra og sukker i en panne i 2 minutter til saftene forvandler sukkeret til rosa sirup, og rabarbraen enda knaser. Sett til avkjøling i pannen 20 minutter.
-
3Pisk kremen eller vegansk krem til litt før den er ferdig før du løfter den inn i yoghurten.
-
4Tilsett finhakket ingefær og rør inn med ingefærsirup og det ytre skallet fra sitron. Når det er ferdig avkjølt, rører du halve rabarbraen inn i kremen.
-
5Fordel fromasjen likt mellom 4 Le Creuset ramekiner, toppet med det du har igjen av skåret ingefærrot og resten av rabarbraen.
-
6Kokkens notater: Juster gjerne sukkermengden etter hvor søt frukten er.