- Frukt
Ingredienser
- 1 kilo rabarbra
- 1 liter vann
- 1 vaniljestang, splittet i to
- 2 dl sukker
- 2 stjerneanis
- 1 kanelstang
- 1 kurv jordbær
- 1 sitron
- 4 fersken
- 4 ss yoghurt naturelle
-
SLIK GJØR DU
-
1Del rabarbraen i 10 cm lange biter og grill dem hardt på direkte varme til de er gyllne rundt hele.
-
2Ha dem i en kjele sammen med vann, vaniljestang, sukker, stjerneanis, kanel og halvparten av jordbærene.
-
3Kok opp og la trekke i 10 minutter. Smak til suppa med sitron og evnt mer sukker.
-
4Trekk kjelen av varmen og avkjøl suppa. Du kan gjerne lage suppa dagen før.
-
5Sil suppa.
-
6Kutt resten av jordbærene i båter.
-
7Del ferskenene i to, fjern stenene og grill ferskenene på direkte til de er gyllne og lune.
-
8Ha suppa i skåler og ha i jordbær, grillet fersken og yoghurt. Topp gjerne suppen med mynte og grovhakkede nøtter like før servering.
-
9Oppskrifter komponert av Jan Ivar Nykvist.