
Ratatouille hyller sommerhagens avlinger som aubergine, tomat og squash, som alle modnes rundt samme tid på året. Det er en ekte fransk klassiker og kan nytes både som tilbehør til biff eller stek eller på egen hånd som et vegetarisk innslag. Prøv den!
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 4–5 store tomater
- 1 squash
- 1 gul squash
- 1 aubergine
- 3 gulrøtter
- 1 paprika
- 2 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 3–4 ss olivenolje
- 1 bunt fersk timian
- 2–4 ts Herbes de Provence
- 1 boks skinnfrie tomater
- 1 dl hvitvin
- salt etter smak
- pepper etter smak
-
SLIK GJØR DU
-
1Før du begynner, er det viktig at tomater, squash og aubergine har samme diameter.
-
2Grønnsakene skal skjæres i ensartede, tynne skiver slik at du senere kan bruke dem som lokk på ratatouillen.
-
3Skjær opp paprika, gulrøtter, løk og hvitløk.
-
4Sausen:
-
5Legg finskårne grønnsaker og endene i en tykkbunnet gryte med olivenolje, og stek dem til de er gyldne.
-
6Grønnsaksblandingen skal krydres med fersk timian og Herbes de Provence, og deretter gjennomvarmes i ca. 10 minutter på middels varme.
-
7Nå skal hvitvinen tilsettes i blandingen. La den koke raskt inn.
-
8Tilsett deretter de skinnfrie tomatene og la det hele småkoke i ca. 10 minutter. Når det har kokt ferdig, tar du blandingen av varmen og blender den til en saus.
-
9De tynnskårne grønnsaksskivene skal nå anrettes. Hell sausen i en tykkbunnet, bred gryte som kan settes i ovnen. Anrett deretter grønnsaksskivene i en spiral rundt hele overflaten, slik at de danner et lokk av aubergine, tomater og squash over sausen.
-
10Strø over salt, pepper, Herbes de Provence, fersk timian og noen dråper olivenolje.
-
11Sett lokket på gryten, og sett den i ovnen på 200 grader med varmluft i ca. 30 minutter. Vel bekomme.