- Grønnsaker
Ingredienser
- 4–5 store tomater
- 1 squash
- 1 gul squash
- 1 aubergine
- 3 gulrøtter
- 1 paprika
- 2 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 3–4 ss olivenolje
- 1 bunt fersk timian
- 2–4 ts Herbes de Provence
- 1 boks skinnfrie tomater
- 1 dl hvitvin
- salt etter smak
- pepper etter smak
-
SLIK GJØR DU
-
1Før du begynner, er det viktig at tomater, squash og aubergine har samme diameter.
-
2Grønnsakene skal skjæres i ensartede, tynne skiver slik at du senere kan bruke dem som lokk på ratatouillen.
-
3Skjær opp paprika, gulrøtter, løk og hvitløk.
-
4Sausen:
-
5Legg finskårne grønnsaker og endene i en tykkbunnet gryte med olivenolje, og stek dem til de er gyldne.
-
6Grønnsaksblandingen skal krydres med fersk timian og Herbes de Provence, og deretter gjennomvarmes i ca. 10 minutter på middels varme.
-
7Nå skal hvitvinen tilsettes i blandingen. La den koke raskt inn.
-
8Tilsett deretter de skinnfrie tomatene og la det hele småkoke i ca. 10 minutter. Når det har kokt ferdig, tar du blandingen av varmen og blender den til en saus.
-
9De tynnskårne grønnsaksskivene skal nå anrettes. Hell sausen i en tykkbunnet, bred gryte som kan settes i ovnen. Anrett deretter grønnsaksskivene i en spiral rundt hele overflaten, slik at de danner et lokk av aubergine, tomater og squash over sausen.
-
10Strø over salt, pepper, Herbes de Provence, fersk timian og noen dråper olivenolje.
-
11Sett lokket på gryten, og sett den i ovnen på 200 grader med varmluft i ca. 30 minutter. Vel bekomme.