- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 500 g store reker med skall
- 2 fedd hvitløk
- 1 liten bunt bladpersille
- 1 bunt koriander
- 1 ss mildt paprikapulver
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts malt spisskummen
- ½ ts cayennepepper eller harissapasta
- saften fra 1 sitron
- 2 ss olivenolje
- 2 ss vann
- ¼ ts grovt havsalt
-
SLIK GJØR DU
-
1Tilbered først chermoulaen ved å mose hvitløk og salt i en morter. Finhakk persille og koriander.
-
2Hell den moste hvitløken i en bolle med persille, koriander, paprika, ingefær, spisskummen, cayennepepper, sitronsaft, olivenolje og 2 ss vann. Bland alt godt sammen. Det skal bli en tykk saus, som en pesto. Om nødvendig kan du tilsette litt vann.
-
3Rens rekene, men la halen sitte på. Skjær nedover ryggen på rekene med en skarp kniv og fjern den mørke tarmen. Skyll rekene og tørk med kjøkkenpapir.
-
4Vend rekene i chermoulaen. Tøm alt i bunnen av taginen, sett på lokket og stek i 15 minutter på svært lav varme.