Reker og chermoula

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Reker og chermoula
Chermoula er en god marinade og et perfekt utgangspunkt for mange tagineretter.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g store reker med skall
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 liten bunt bladpersille
  • 1 bunt koriander
  • 1 ss mildt paprikapulver
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt spisskummen
  • ½ ts cayennepepper eller harissapasta
  • saften fra 1 sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss vann
  • ¼ ts grovt havsalt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Tilbered først chermoulaen ved å mose hvitløk og salt i en morter. Finhakk persille og koriander.
  • 2
    Hell den moste hvitløken i en bolle med persille, koriander, paprika, ingefær, spisskummen, cayennepepper, sitronsaft, olivenolje og 2 ss vann. Bland alt godt sammen. Det skal bli en tykk saus, som en pesto. Om nødvendig kan du tilsette litt vann.
  • 3
    Rens rekene, men la halen sitte på. Skjær nedover ryggen på rekene med en skarp kniv og fjern den mørke tarmen. Skyll rekene og tørk med kjøkkenpapir.
  • 4
    Vend rekene i chermoulaen. Tøm alt i bunnen av taginen, sett på lokket og stek i 15 minutter på svært lav varme.