- Egg
Ingredienser
- 4 egg
- 250 g ricotta
- 175 g sukker
- 1 økologisk sitron
- 250 g mandelmel
- 100 g sukker
- 2 ss vann
- 1 dl kremfløte
- 150 g mykt smør
- 1 ts vaniljesukker
- ½ ss finsalt
- 100 g melis
- 125 g blåbær
- 100 g jordbær
- flaksalt
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 150 °C.
-
2Separer eggene. Pisk ricotta og eggeplommer med sukker i en bolle til det får en kremaktig konsistens.
-
3Riv sitronskallet fint på rivjern og tilsett i bollen.
-
4Tilsett mandelmel og rør alt sammen til en jevn deig.
-
5Pisk eggehvitene stive i en annen bolle og vend hvitene forsiktig inn i deigen, litt av gangen.
-
6Hell deigen i en springform (24 cm). Bak kaken i 40–45 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en bakepinne ned i midten. Hvis pinnen kommer ut ren, er kaken ferdigstekt.
-
7Ta kaken ut av formen og avkjøl på rist.
-
8Ha sukker og vann til karamellkrem i en gryte, og kok opp ved middels varme. Unngå å røre i gryten. La det koke i 6–7 minutter, til sukkeret begynner å smelte og bli gyllent.
-
9Ta gryten av varmen og pisk fløten inn i sukkeret. Fortsett å piske til det får en kremaktig konsistens. Avkjøl karamellmassen.
-
10Pisk smør, vaniljesukker og salt i ca. 3 minutter, til det er luftig. Rør i melis.
-
11Hell i den kalde karamellmassen og pisk i ca. 2 minutter, til du har en glatt krem. Avkjøl karamellkremen i 30 minutter.
-
12Pynt kaken med krem og bær, og strø over litt flaksalt.