- Ris og korn
Ingredienser
- 250 g risgrøt
- 2 ss melis
- 1 vaniljestang
- 200 g skyr
- 200 g kondensert melk
- 2 dl kremfløte
- ev. 100 g mandelsplitter
- Kirsebærsaus
- 25 g mandelsplitter
-
SLIK GJØR DU
-
1Hell risgrøten i en bolle.
-
2Halver vaniljestangen på langs, og skrap frøene forsiktig ut.
-
3Bland vaniljefrøene med litt melis, og rør deretter i vaniljesukker, skyr, kondensert melk og resten av melisen. Bland alt sammen med risgrøten.
-
4Pisk fløten til luftige pisket krem og vend den i grøten. Tilsett eventuelt mandelsplitter og fordel massen i gryten.
-
5Sett iskremen i fryseren i minst 3–4 timer i støpejernsgryten.
-
6Serveren isen med kirsebærsaus og eventuelt mandelsplitter og sjokoladekuler.
-
7Tips:
-
8Isen holder seg i fryseren i opptil 3 måneder.