Riskremis med kirsebærsaus

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Riskremis med kirsebærsaus
Vil du ha litt inspirasjon til å sette en ekstra spiss på den klassiske riskremen? Bland restene av risgrøten med litt fløte, vanilje, skyr og kondensert melk, så får du en deilig og kremaktig iskrem som du kan toppe med kirsebærsaus og eventuelt mandelsplitter og sjokoladekuler. Du kan gjerne fryse iskremen i en støpejernsgryte, siden støpejern holder godt på kulden under tilberedning og servering. Oppskriften passer godt til jul, men kan selvsagt spises hele året – spesielt på en varm sommerdag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ris og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 250 g risgrøt
  • 2 ss melis
  • 1 vaniljestang
  • 200 g skyr
  • 200 g kondensert melk
  • 2 dl kremfløte
  • ev. 100 g mandelsplitter
Anretning:
  • Kirsebærsaus
  • 25 g mandelsplitter
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hell risgrøten i en bolle.
  • 2
    Halver vaniljestangen på langs, og skrap frøene forsiktig ut.
  • 3
    Bland vaniljefrøene med litt melis, og rør deretter i vaniljesukker, skyr, kondensert melk og resten av melisen. Bland alt sammen med risgrøten.
  • 4
    Pisk fløten til luftige pisket krem og vend den i grøten. Tilsett eventuelt mandelsplitter og fordel massen i gryten.
  • 5
    Sett iskremen i fryseren i minst 3–4 timer i støpejernsgryten.
  • 6
    Serveren isen med kirsebærsaus og eventuelt mandelsplitter og sjokoladekuler.
  • 7
    Tips:
  • 8
    Isen holder seg i fryseren i opptil 3 måneder.