
Vil du ha litt inspirasjon til å sette en ekstra spiss på den klassiske riskremen? Bland restene av risgrøten med litt fløte, vanilje, skyr og kondensert melk, så får du en deilig og kremaktig iskrem som du kan toppe med kirsebærsaus og eventuelt mandelsplitter og sjokoladekuler. Du kan gjerne fryse iskremen i en støpejernsgryte, siden støpejern holder godt på kulden under tilberedning og servering. Oppskriften passer godt til jul, men kan selvsagt spises hele året – spesielt på en varm sommerdag.
HOVEDINGREDIENSER
- Ris og korn
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 250 g risgrøt
- 2 ss melis
- 1 vaniljestang
- 200 g skyr
- 200 g kondensert melk
- 2 dl kremfløte
- ev. 100 g mandelsplitter
Anretning:
- Kirsebærsaus
- 25 g mandelsplitter
-
SLIK GJØR DU
-
1Hell risgrøten i en bolle.
-
2Halver vaniljestangen på langs, og skrap frøene forsiktig ut.
-
3Bland vaniljefrøene med litt melis, og rør deretter i vaniljesukker, skyr, kondensert melk og resten av melisen. Bland alt sammen med risgrøten.
-
4Pisk fløten til luftige pisket krem og vend den i grøten. Tilsett eventuelt mandelsplitter og fordel massen i gryten.
-
5Sett iskremen i fryseren i minst 3–4 timer i støpejernsgryten.
-
6Serveren isen med kirsebærsaus og eventuelt mandelsplitter og sjokoladekuler.
-
7Tips:
-
8Isen holder seg i fryseren i opptil 3 måneder.