Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 400 g Arborio risottoris
- 1 sjalottløk, finhakket
- 5 fedd hvitløk, finhakket
- 5 kvister timian (bladene herfra)
- 1 dl hvitvin
- 1 l kyllingkraft
- en stor håndfull finrevet parmesan
- 1 ss smør
- salt og pepper
- extra virgin olivenolje
- 1 bunt asparges skåret i 2 cm stykker
- Urter til pynt (f.eks. bronsefennikel, persille eller gressløk)
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp 2 ss olivenolje i en tykkbunnet gryte og stek finhakket sjalottløk og hvitløk ved lav varme til de blir helt myke.
-
2Tilsett deretter ris og timianblader. La det steke på svak varme i noen minutter.
-
3Tilsett deretter hvitvin og la alkoholen fordampe. Tilsett deretter kyllingkraften litt om gangen, etter hvert som risen suger det til seg. Krydre risottoen med salt og pepper. Når risen er al dente, tilsetter du en klatt iskaldt smør og parmesan. Slå av varmen, rør godt og la det hvile.
-
4Varm olivenolje i en panne og stek aspargesbiter i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
-
5Pynt risottoen med aspargesbiter, revet parmesan og friske urter.