- Ris og korn
Ingredienser
- 2 dl blåbær
- 0,5 dl vann
- 2 ss sukker
- 2 ss kokosolje
- 2 dl arborio-ris (risottoris)
- 1 boks kokosmelk (400 ml)
- 1 stjerneanis
- 1 vaniljestang, flekket
- 1 kanelstang
- 3 ss brun farin
- nøttesmør (f.eks. hasselnøttesmør, cashewsmør, mandelsmør osv.) til servering
- ristede kjerner (f.eks. solsikkekjerner, gresskarkjerner osv.) til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha blåbær og vann på en panne sammen med sukker, og stek det i 5 minutter til bærene er bløte og sukkeret oppløst. Sett til side og la det kjøle seg ned.
-
2Varm Cocotte Every-gryten opp på middels varme. Smelt kokosoljen, tilsett ris og bland godt.
-
3Tilsett kokosmelk, fyll opp boksen med vann og tilsett halvparten – ta vare på resten av vannet.
-
4Tilsett brun farin, stjerneanis, vaniljestang og kanelstang, legg begge lokkene på, og la det småkoke i 25–30 minutter til risen er tilberedt. Rør underveis, og tilsett vann fra boksen hvis grøten blir for tørr.
-
5Ta gryten av varmen, og la den stå med lokk på i 10 minutter – dette får risen til å absorbere mer væske og aroma.
-
6Server med de stekte blåbærene, nøttesmør og ristede kjerner.