
Risengrøt trenger ikke å være noe du bare spiser til jul. Denne grøten med kokosmelk, vanilje, kanel, stjerneanis og masser av lekker topping kan være en flott og annerledes dessert som du kan servere til gjestene dine. Du kan også tilberede grøten om kvelden, oppbevare den i kjøleskapet og spise den til frokost dagen etter.
HOVEDINGREDIENSER
- Ris og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 2 dl blåbær
- 0,5 dl vann
- 2 ss sukker
- 2 ss kokosolje
- 2 dl arborio-ris (risottoris)
- 1 boks kokosmelk (400 ml)
- 1 stjerneanis
- 1 vaniljestang, flekket
- 1 kanelstang
- 3 ss brun farin
- nøttesmør (f.eks. hasselnøttesmør, cashewsmør, mandelsmør osv.) til servering
- ristede kjerner (f.eks. solsikkekjerner, gresskarkjerner osv.) til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha blåbær og vann på en panne sammen med sukker, og stek det i 5 minutter til bærene er bløte og sukkeret oppløst. Sett til side og la det kjøle seg ned.
-
2Varm Cocotte Every-gryten opp på middels varme. Smelt kokosoljen, tilsett ris og bland godt.
-
3Tilsett kokosmelk, fyll opp boksen med vann og tilsett halvparten – ta vare på resten av vannet.
-
4Tilsett brun farin, stjerneanis, vaniljestang og kanelstang, legg begge lokkene på, og la det småkoke i 25–30 minutter til risen er tilberedt. Rør underveis, og tilsett vann fra boksen hvis grøten blir for tørr.
-
5Ta gryten av varmen, og la den stå med lokk på i 10 minutter – dette får risen til å absorbere mer væske og aroma.
-
6Server med de stekte blåbærene, nøttesmør og ristede kjerner.