Rosinbrød

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Rosinbrød
Selv om det typisk er enkelt servert til frokost, brukes dette småsøte brødet fylt med runde rosiner også gjerne i deilig engelsk brødpudding eller i fransk loff.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 250 ml (1 kopp) melk
  • 125 ml (1/2 kopp) rosiner
  • 625 ml (2,5 kopp) mel
  • 10 g (15 ml) tørrgjær
  • 40 ml sukker
  • 7,5 ml salt
  • 50 ml smør, smeltet
  • 1 stort egg
TIL GLASUR ETTER BAKING:
  • 65 ml hvitt sukker
  • 65 ml vann
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skåld melken og la den kjøle seg ned til lunken.
  • 2
    Hell kokende vann over rosinene og la det stå i 10 minutter. Sil av og kjøl ned.
  • 3
    Ha 2 kopper mel, gjær, sukker og salt over i kjøkkenmaskinen med deigskrape. Tilsett lunken melk, smeltet smør og egg. Bland lett sammen til en løs og fuktig deig.
  • 4
    Bytt til deigkrok og tilsett det du har igjen av mel, litt etter litt i små doser, til du får en jevn og fin deig. Elt i omtrent 5 minutter. Rør rosinene lett rundt i en spiseskje med mel og slipp dem i deigen. Bland godt i 1 minutt.
  • 5
    Dekk til for heving på et lunt sted til deigen er doblet i størrelse, i omtrent 1 time.
  • 6
    Sett inn med smør i bunn og sider på Le Creusets brødform.
  • 7
    Dytt deigen tilbake. Form forsiktig til en rundt loff og legg ned i brødformen. Dekk til med lokket og sett til heving til deigen er doblet i størrelse, i omtrent 45 minutter.
  • 8
    Sett ovnen på forvarme til 250 °C ( 230 °C vifte).
  • 9
    Sett ovnen ned til 200 °C (190 °C varmluft) og skyv brødformen inn i ovnen. Sett i ovnen i 20 minutter, før du skrur opp ovnen på 180 °C (170 °C varmluft) og setter inn i ovnen i 10–15 minutter ekstra til de er brunet.
  • 10
    Lag glasur på sukker som løser seg opp i vann, før du koker, uten omrøring, i 1–2 minutter.
  • 11
    Så fort loffen er stekt, tar du den ut av brødformen og pensler straks inn med glasur. Sett til avkjøling før du skjærer opp.