- Frukt
Ingredienser
- 250 ml (1 kopp) melk
- 125 ml (1/2 kopp) rosiner
- 625 ml (2,5 kopp) mel
- 10 g (15 ml) tørrgjær
- 40 ml sukker
- 7,5 ml salt
- 50 ml smør, smeltet
- 1 stort egg
- 65 ml hvitt sukker
- 65 ml vann
-
SLIK GJØR DU
-
1Skåld melken og la den kjøle seg ned til lunken.
-
2Hell kokende vann over rosinene og la det stå i 10 minutter. Sil av og kjøl ned.
-
3Ha 2 kopper mel, gjær, sukker og salt over i kjøkkenmaskinen med deigskrape. Tilsett lunken melk, smeltet smør og egg. Bland lett sammen til en løs og fuktig deig.
-
4Bytt til deigkrok og tilsett det du har igjen av mel, litt etter litt i små doser, til du får en jevn og fin deig. Elt i omtrent 5 minutter. Rør rosinene lett rundt i en spiseskje med mel og slipp dem i deigen. Bland godt i 1 minutt.
-
5Dekk til for heving på et lunt sted til deigen er doblet i størrelse, i omtrent 1 time.
-
6Sett inn med smør i bunn og sider på Le Creusets brødform.
-
7Dytt deigen tilbake. Form forsiktig til en rundt loff og legg ned i brødformen. Dekk til med lokket og sett til heving til deigen er doblet i størrelse, i omtrent 45 minutter.
-
8Sett ovnen på forvarme til 250 °C ( 230 °C vifte).
-
9Sett ovnen ned til 200 °C (190 °C varmluft) og skyv brødformen inn i ovnen. Sett i ovnen i 20 minutter, før du skrur opp ovnen på 180 °C (170 °C varmluft) og setter inn i ovnen i 10–15 minutter ekstra til de er brunet.
-
10Lag glasur på sukker som løser seg opp i vann, før du koker, uten omrøring, i 1–2 minutter.
-
11Så fort loffen er stekt, tar du den ut av brødformen og pensler straks inn med glasur. Sett til avkjøling før du skjærer opp.