
Hvis du ønsker at frokosten din skal være både spennende og mettende, så er vår ruggrøt med lakris og kompott et ideelt valg. Rug består av 100 % fullkorn og inneholder mye fiber, noe som sikrer en god metthetsfølelse. Det tar ingen tid å tilberede ruggrøten, og hvis du vil gjøre det enda enklere for deg selv, kan du lage kompotten i forveien og oppbevare den kjølig. Da kan du også bruke den smakfulle kompotten på f.eks. yoghurt eller brød. Lekker frokost, uten stress.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med Maria, som står bak nettsiden Vanløse Blues.
HOVEDINGREDIENSER
- Korn
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 1 dl rugflak
- 2 dl vann
- 1 klype salt
Hagtorn-/gulrotkompott:
- 300 g hagtorn, frossen
- 100 g gulrot, grovt revet
- 100 g eplemos (du kan kjøpe det eller lage det selv)
- 50 dl kokossukker (kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
- 1 ts vaniljepulver
Topping:
- 2–4 ss havreyoghurt (kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
- 2–4 ss hagtorn-/gulrotkompott
- Et dryss lakrispulver
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha alle ingrediensene til kompotten i en gryte og kok opp
-
2La det småkoke i 10–15 minutter
-
3Smak til med sukker og vanilje, og legg til side
-
4Ha i rugflak, vann og salt i en gryte og kok opp
-
5La det småkoke til flakene er myke – rør underveis
-
6Ha den ferdige grøten i en skål, topp med kompott, yoghurt og gi grøten et dryss lakris